Choux au craquelin med lemon-limecurd og marengs

Æbleskiver ala chili cheese tops!

Indtil for et års tid siden, så havde jeg aldrig smagt en chili cheese top og jeg var overbevist om at jeg ikke brød mig om dem. Som barn brød jeg mig nemlig ikke om McDonald’s..
Siden da har tingene ændret sig og jeg elsker nu de små snaskede chili cheese tops fra McDonald’s, omend jeg synes det er lidt pinligt at indrømme.
Derfor har jeg forsøgt at gøre lidt ved de klassiske chili cheese tops og udviklet en variant ala beksemad!
Denne opskrift på salte æbleskiver med spicy ostefyld er mit første forsøg med at bage æbleskiver.
Hvis du er vild med chili cheese tops eller bare er fan af ost, så prøv også mine chili cheese butterdejsstænger!

Salte æbleskiver med chili cheese tops fyld af Rebekka Mikkelsen

Salte æbleskiver med chili cheese tops fyld af Rebekka Mikkelsen

Salte æbleskiver med chili cheese tops fyld af Rebekka Mikkelsen

Servér med chilimayo

Print opskrift
Æbleskiver ala chili cheese tops!
Salte æbleskiver med chili cheese tops fyld
Region Fusion
Keyword Snacks, Æbleskiver
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
10 stk
Ingredienser
Chili cheese fyld
Æbleskivedejen
Region Fusion
Keyword Snacks, Æbleskiver
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
10 stk
Ingredienser
Chili cheese fyld
Æbleskivedejen
Salte æbleskiver med chili cheese tops fyld
Instruktioner
Chili cheese fyld
  1. Riv osten (eller køb den revet) og bland sammen med chili, røget paprika og salt.
  2. Form 10 små kigler af osten med diameter som en 2-krone. Æbleskiven "stjæler" lidt styrke fra chilien, så den må gerne kradse lidt, hvis du smager på ostefyldet
Æbleskivedejen
  1. Del æg i hvider og blommer.
  2. Rør æggeblommer og kærnemælk sammen.
  3. Bland mel, boghvede, 1 knsp. salt, 1 tsk. bagepulver sammen og sigt det i kærnemælken.
  4. Smelt smørret og rør det i dejen.
  5. Pisk æggehviderne stive med 1 knsp. salt og vend forsigtigt hviderne i dejen af 2-3 omgange.
  6. Jeg foretrækker at komme min dej på en "sutteflaske" for nemmere at styre den, men en kande med hældetud eller ske kan også bruges.
  7. Varm æbleskivepanden op og tilsæt lidt smør i alle hullerne.
  8. Fyld dej i til kanten.
  9. Når æbleskiven virker bagt i kanten, så drejer du den en halv omgang med en strikkepind (eller noget der minder om) og lægger en ostekugle i hver æbleskive. Tilsæt evt. lidt mere dej, inden den skal vendes for sidste gang. Gentag med alt dejen.

Chilimayoen komplementerer æbleskiverne rigtig godt. Den har en god smag af chili, er spicy og så har jeg afrundet med en smule sukker. Denne mayo er også lækker til sushi, i en burger eller til pommes frites!
Opskriften kommer snart..

Velbekomme!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choux au craquelin med lemon-limecurd og marengs