Wontons med chilimayo
Disse sprøde wontons med fyld af saftigt kalvekød er nemme at lave. Du kan sagtens doble opskriften op til dobbelt portion! Prøv med en hjemmelavet chilimayo som dyppelse.
Antal personer Forberedelses tid
20wontons 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
10minutter 30minutter
Antal personer Forberedelses tid
20wontons 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
10minutter 30minutter
Ingredienser
Wontons med kalvekød
Hjemmelavet chilimayo
Instruktioner
Wontons
  1. Rør kalvekødet sejt med salt
  2. Tilsæt presset hvidløg, peber, brun farin, soya, østerssauce og fiskesauce
  3. Lad farsen trække en halv times tid (eller længere)
  4. Skær alle hjørnerne (1-1½ cm) af wontondejen
  5. Tag en skål med lidt koldt vand til lukning af dine wontons og stil en tallerken eller et stykke bagepapir klar til at dine foldede wontons kan stilles på indtil de skal ned i olien
  6. Tag et stykke wontondej og kom en tsk-fuld fyld på midten
  7. Fugt kanten på wontondejen hele vejen rundt med en finger
  8. Nu samler du din wonton ved at folde den ene side over den anden, så hjørnerne passer sammen
  9. Sørg for at der ikke er noget luft gemt inde ved fyldet, så her skal du være ekstra omhyggelig
  10. Tag nu din wonton og “sæt” den, så den bliver lidt flad i bunden
  11. Der findes et hav af foldeteknikker til at folde wontons, jeg gør det at jeg forsøger at lave nogle små folder i den dej der sidder langs kanten (søg evt. på Youtube for inspiration)
  12. Når alle dine wontons er foldet (jeg får 20 stykker), så skal olien varmes op
  13. Tag gryde der gør at du kan have omkring 5 wontons der kan dækkes helt af olie (har du en friture, så brug gerne den)
  14. Varm olien på til 180 grader og tjek med et termometer
  15. Kom 5 wontons i olien ad gangen og tilbered dem til de er gyldne
  16. Dryp af på et rent viskestykke eller køkkenrulle
  17. Servér med hjemmelavet chilimayo, chilisauce eller soya
Hjemmelavet chilimayo
  1. Kom et helt æg, salt, citronsaft (eller hvidvinseddike), sennep og chiliolie op i et højt stavlenderglas
  2. Før stavblenderen ned i bunden, tænd stavblenderen og træk den langsomt op mod overfladen til din chilimayo samler sig
  3. Er din chilimayo lidt tynd, kan du sagtens supplere med lidt ekstra chiliolie eller almindelig smagsneutral olie
  4. Smag til med lidt ekstra salt og en smule sukker (jeg synes at det fremhæver og afrunder smagen af chili rigtig godt)
  5. Gem i køleskabet i en lufttæt beholder og brug den også til dine sandwiche eller pommes frites