Små skovbærsnitter med hjemmelavet marmelade
Disse små skovbærsnitter er nemme at lave og smager fantastisk. Jeg tilsætter godt med citron, både skal og saft, da jeg elsker det søde og det syrlige der spiller op mod hinanden. De kan sagtens laves i større udgaver end mine, eller laves som klassiske snitter med hindbær.
Antal personer Forberedelses tid
20snitter 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
8-9minutter 60minutter
Antal personer Forberedelses tid
20snitter 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
8-9minutter 60minutter
Ingredienser
Mørdej
Skovbærmarmelade
Pynt
Instruktioner
Mørdej
  1. Bland mel, mandelmel, bagepulver, flormelis, salt, vanille og citronskal sammen.
  2. Tilsæt smør (jeg river det på det grove rivejern) og bland det sammen, så du får en smuldret dej.
  3. Saml dejen med æggeblommen. Ælt den ikke for meget, den skal bare samles.
  4. Kom på køl i 30-60 minutter. Imens laver du din marmelade.
  5. Når dejen har stået på køl rulles den ud på et meldrysset bord. Stik dejen ud (jeg bruger en udstikker på 6 cm og får 40 bunde). Det kræver at rulle dejen ud et par gange – læg den på køl mellem hver udrulning, så dejen ikke er for blød at arbejde med. Sørg for at få samme tykkelse på bundene, så du får jævn bagning på dem alle.
  6. Fordel bundene på to bageplader. Bag ved 200 grader varmluft i 8-9 minutter til de er let gyldne i kanten.
  7. Køl bundene ned.
Skovbærmarmelade
  1. Kom skovbær, rørsukker, citronskal + saft i en gryde og kog i 5-8 minutter.
  2. Bærrene skal kunne mases ud og og marmeladen skal tykne – den tykner også lidt på køl, men det er vigtigt at den allerede har konsistens når den sættes på køl, da der ikke er tilsat noget tykningsmiddel.
  3. Sæt på køl indtil dine skovbærsnitter skal samles.
Samling af skovbærsnitter
  1. Rør glasur sammen af flormelis, lidt citronsaft, kogende vand og farve til en lilla glasur med den nuance du bedst kan lide. Den skal have en konsistens der ikke flyder for meget ud – jeg laver altid min på gefühlen.
  2. Fordel glasur på halvdelen af dine bunde. Drys med krymmel mens glasuren stadig er våd, hvis du vil have dem pyntet ekstra.
  3. Fordel en god tsk skovbærmarmelade på de bunde uden glasur og læg en bund med glasur ovenpå. Giv et let tryk, så skovbærmarmeladen kommer næsten ud til kanten.
  4. Velbekomme!