Sandwichbrød til madpakken eller aftensmaden
Min weekend har stået på en masse hygge med mine fantastiske veninder og min hund Milo. Lørdag formiddag bagte jeg kardemommegifler og om aftenen holdt jeg Melodi Grand Prix fest med bl.a. tuntatar, lakseroulade og baked alaska på menuen. Søndagen stod på sofa med min Milo og så kom en af mine veninder forbi om aftenen med en flaske vin under armen. Hun foreslog at vi skulle lave byg-selv-sandwiches til aftensmad og det var jeg frisk på. Vores sandwichbrød bagte vi selv og jeg blev så tilfreds, at jeg nu deler opskriften med jer.
Vi fyldte vores sandwiches med..
Philadelphia på den ene side og hjemmelavet chilimayo på den anden side, koldrøget laks, sprød hjertesalat, agurk, avocado, ringe af rødløg, snittet forårsløg og Jalapeños. Vores sandwichbrød blev toppet med revet cheddar og lidt “hot’n’salty”-salt. Det vil også være lækkert at komme syltede rødløg i.
Eller lave en variant med rucola, pesto, frisk mozzarella, semidried tomater og bresaola.
Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Ventetid | 90 minutter |
Antal personer |
sandwichbrød
|
- 25 gram gær
- 2,5 dl vand Lunkent vand
- 2 spsk olivenolie Anden olie kan bruges
- ½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 gode håndfulde cheddar
- 250 gram Tipo 00 mel
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk Hot'n'salty-salt Flagesalt kan bruges
- 1 æg til pensling
Ingredienser
|
|
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt sukker, salt og olie.
- Tilsæt al Tipo 00-melet og rør godt på røremaskinen.
- Tag to håndfulde af hvedemelet fra til udrulning.
- Tilsæt hvedemel af to omgange og kør dejen på røremaskinen i 6-8 minutter.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og stil til hævning et lunt sted i en time.
- Tag dejen op og drys lidt mel på bordet (ikke nødvendigvis det hele) og ælt den godt sammen.
- Del op i fire portioner og rul til små flutes, som du derefter maser flade. De vil hæve op, både under efterhævning og bagningen.
- Stil til efterhævning i 30 minutter under et rent viskestykke.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med revet cheddar og lidt salt.
- Bag i 20-25 minutter ved 200 grader.
At være glad for at bage..
Jeg har altid elsket at bage og som barn husker jeg at min mor altid diskede op med hjemmebagte flutes lavet på gefühlen. Jeg har altid været imponeret over hendes evne til bare at bixe noget sammen. Min bage-repertoire har tidligere mest talt kager, men jeg er ved at blive rigtig glad for brød også. Nu er jeg blevet så velbevandret at jeg lavede disse sandwichbrød på gefühlen – ligesom min mor kan. Især efter jeg har fået min nye dampovn, så er jeg blevet helt vildt begejstret. Godt udstyr gør mange ting en anelse sjovere! Det er virkelig lækkert at bage med damp og så kan min ovn en masse fancy ting med hæveprogrammer der afkorter hævetiden og forskellige brødprogrammer.
I opskriften har jeg dog taget højde for at alle ikke har en dampovn – men hvis du har, så kan du halvere hævetiderne.
Fra @bekkelekke til @beksemad
I weekenden besluttede jeg at ændre min Instagramnavn til @beksemad , så det hænger mere sammen med min blog. Jeg håber at I stadig vil følge med derinde 🙂
Jeg håber at I har haft en fantastisk weekend og at jeres mandag skyder en ny, god uge igang.
Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu