Rosinboller - luftige og lækre med tandsmør!

Pizzagifler med kylling!

Pizzagifler med kylling - et alternativ til pizzasnegle af Beksemad Rebekka MikkelsenKender I det når man bare lige har brug for at få en hurtig bid mad, men køleskabet et lidt tomt?
Jeg har bagt pizzagifler til min fryser, så jeg på de travle dage mellem møder og aftaler lige kan hive sådan en lille bandit ud af fryseren.
Men den lige luner i ovnen eller mikroovnen, så skræller jeg en gulerod – nemmere bliver det ikke!
De her pizzagifler er sprøde udenpå, da dejen er rullet helt tyndt ud og så er de snaskede indeni.
Variér fyldet ved at smøre med en pesto og drysse med fetaost!

Hvis man vil kræse ekstra for disse pizzagifler, så laver man min cremede tomatsauce og bruger i stedet for tomatpuré!

Et liv uden gris..

Jeg har fyldt mine pizzagifler med kylling, da jeg faktisk ikke spiser svinekød. Jeg er ikke fanatisk, og der ingen religiøs årsag, så hvis jeg er på restaurant spiser jeg gerne en bøf med lardo. Jeg stoppede med at spise gris da jeg var 13 år. Gennem mine teenageår, hvor min mor primært stod for maden, så var hun sød ikke at servere gris i hverdagene. Til gengæld holdt mine forældre “svineri” når jeg ikke var hjemme, så min far kunne få frikadeller og koteletter.
Under mit studie har jeg lært meget om svineproduktion og jeg har sågar arbejdet i veterinærkontrollen på et svineslagteri i Nordjylland.
Jeg skal ikke udelukke at jeg kommer til at spise gris igen..

Pizzagifler med kylling - et alternativ til pizzasnegle af Beksemad Rebekka Mikkelsen

Print opskrift
Pizzagifler med kylling
Pizzagifler er nemme at lave og er både gode i madpakken, som tilbehør til suppe eller salat eller til at have liggende i fryseren og have som eftermiddagssnack. Opskriften kan nemt fordobles.
Pizzagifler med kylling - et alternativ til pizzasnegle af Beksemad Rebekka Mikkelsen
Region Madpakke
Keyword Pizzagifler
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 90 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Dejen
Fyld
Region Madpakke
Keyword Pizzagifler
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 90 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Dejen
Fyld
Pizzagifler med kylling - et alternativ til pizzasnegle af Beksemad Rebekka Mikkelsen
Instruktioner
  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Rør salt, sukker og olivenolie i.
  3. Tilsæt halvdelen af melet og rør godt.
  4. Tag en god håndfuld af melet fra til udrulning. Tilsæt resten af melet og ælt godt på røremaskinen i 5-8 minutter ved høj hastighed.
  5. Kom dejen i en ren skål og dæk med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil til hævning et lunt sted i en time.
  6. Ælt dejen lidt i hænderne, brug en smule af det resterende mel hvis den klister lidt.
  7. Udrul dejen til et retangel på ca. 30*40 cm.
  8. Bland tomatpuré med finhakket løg og 2 spsk. tørret oregano.
  9. Smør tomatpuré-blandingen på hele dejen, pånær de sidste 2 cm på den ene langside (hvor giflerne skal lukkes).
  10. Drys kylling udover tomatpuréen, dernæst revet ost og 2 spsk. tørret oregano.
  11. Da vi ønsker pizzagifler og ikke snegle, så skal den ikke rulles sammen til en rulle, men skal foldes.
  12. Start med at fold 3 cm af den lange side (med fyld) ind. Når den er foldet henover, så giver du den et lille tryk hele vejen hen, så den bliver en smule fladere.
  13. Fold nu det stykke du har foldet henover igen. Tryk hele vejen hen, som du gjorde før.
  14. Gentag til hele dejen er foldet til en flad rulle. Når hele rullen er foldet, tryk da igen - den vil blive lidt længere af det. Min er ca. 50 cm lang når jeg har trykket på den.
  15. Kom bagepapir på en bageplade.
  16. Skær dine gifler med en skarp kniv i 6 cm bredde - jeg får 9 gifler.
  17. Fordel dem på badepladerne og giv dem et let tryk (ikke så meget at fyldet begynder at ryge ud.
  18. Stil til hævning under et rent og let fugtigt viskestykke i 30 minutter.
  19. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  20. Pizzagiflerne pensles med et sammenpisket æg og bages 13-15 minutter til de er gyldne.

Pizzagifler med kylling - et alternativ til pizzasnegle af Beksemad Rebekka Mikkelsen

Pizzagifler, snurrer eller snegle..

Ja, der er mange forskellige måder at folde og rulle sine små lækkerier på. Jeg er stor fan af gifler, da jeg elsker at de bliver helt snaskede indeni og at fyldet ikke flyder ud på bagepladen.

Er der nogle ting du ikke spiser?

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

Hav en helt igennem fantastisk torsdag!

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rosinboller - luftige og lækre med tandsmør!