Tirsdagstanker og travlhed

Pæretærte med pistaciefrangipane og estragon

I lørdags havde jeg besøg af Julie fra MasterChef. Som jeg skrev i går, så lavede vi kyllingeballotine med broccolini og sauce til sen frokost og denne lækre pæretærte med pistaciefrangipane og estragon og dertil en estragonis. Tærten er resultatet af både Julies og mine umiddelbare tanker, så hun skal også have kadeau med på vejen. Hendes ihærdige forsøg på at lære mig at udtale “frangipane” fortjener en klapsalve. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi skal i køkkenet sammen.

Pæretærte med pistaciefrangipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Pæretærte med pistaciefrangipane og estragon

Tærten består af ½ portion mørdej (fra mine skovbærsnitter), pistaciefrangipane, pærer og estragon. Den sprøde mørdej og den cremede og intense smag af pistacie går rigtig godt til pære og estragon. Pærerne bliver udkuglet med et parisiennejern, som jeg i øvrigt brugte en del i MasterChef (bl.a. HER og HER), som bliver marineret i citronsaft og hakket estragon. Tærten er bagt i en perforeret tærtering med en diameter på 18,5 cm. Har du ikke sådan en, så kan du godt bruge en lille tærteform. Bruger du en stor tærteform skal du nok fordoble opskriften.

Pæretærte med pistaciefragipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad Pæretærte med pistaciefragipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Pæretærte med pistaciefragipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Print opskrift
Pæretærte med pistaciefrangipane og estragon
Denne pæretærte med pistaciefrangipane og estragon er sammensat af nogle af mine yndlingssmage. Estragon giver lidt en lakridstone til denne ret, som ikke overdøver den finepæresmag og den intense smag af pistacie.
Pæretærte med pistaciefragipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad
Forberedelses tid 45 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Mørdej
  • ½ portion mørdej Brug den fra mine skovbærsnitter
Pistaciefrangipane
Pærer til toppen
Forberedelses tid 45 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Mørdej
  • ½ portion mørdej Brug den fra mine skovbærsnitter
Pistaciefrangipane
Pærer til toppen
Pæretærte med pistaciefragipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad
Instruktioner
Mørdej
  1. Følg opskriften på min mørdej fra skovbærsnitter. Du skal bruge halvdelen. Enten kan du lave en halv portion (husk at halvere æggeblommen også) eller lave en hel portion og gemme resten til skovbærsnitter. (https://beksemad.dk/opskrift/skovbaersnitter/)
  2. Tag mørdejen ud af køleskabet og tag lidt over halvdelen af mørdejen og rul den tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
  3. Tag din tærtering (jeg bruger en perforeret tærtering med diamater på 18,5 cm) og udstik til bunden på midten af den. Fjern dejen rundt om tærteringen og rul det sammen igen.
  4. Rul mørdejen lang og rul den dernæst flad og tynd. Skær den lige med en kniv, men sørg for ikke at skære den for lav, da den skal fore tærteformens sider.
  5. Rul nu den lange dejkant op og kom den op i tærteformen. Rul den ud langs kanten hele vejen rundt og sørg for at den hæfter med bunden. Tryk den langs kanterne, så den sidder jævnt hele vejen rundt.
  6. Skær med en kniv det overskydende langs kanten hele vejen rundt.
  7. Flyt bagepapiret med tærten overpå en skærebræt og sæt den i køleskabet mens du laver din pistaciefragipane.
Pistaciefrangipane
  1. Blend pistacienødder til en grov pistaciemel.
  2. Tilsæt sukker og blend kort.
  3. Tilsæt smør og blend til det samler sig lidt.
  4. Tilsæt æg til det samler sig til en grov pestolignende masse.
  5. Tilsæt 1½ tsk mel og blend. Dette er for at binde massen når den bager.
  6. Stil på køl mens du ordner pærerne.
Samling af tærten
  1. Udkugl pærerne med parisiennejern, gerne i forskellige størrelser. Der skal være nok til at dække hele tærten. Har du ikke parisiennejern, så kan du skære tynde både af pærerne og lægge den som en vifte hele vejen rundt.
  2. Kom pærekuglerne op i en skål og tilsæt citronsaft, så de får lidt syre og ikke bliver brune. Hak bladene fra en stilk frisk estragon og tilsæt også.
  3. Lad dem stå og trække mens du smører din pistaciefrangipane ud på mørdejen.
  4. Når du har smurt pistaciefragipane ud på mørdejen, så sigt citronsaften fra pærerne og lad dem evt. duppe lidt af på et rent viskestykke eller køkkenrulle.
  5. Fordel nu pærekuglerne på tærten og giv dem et meget let tryk ned i pistaciefrangipanen, så de står fast. Jeg kan godt lide det spil det giver, at der er forskellige størrelser, men man kan også sagtens nøjes med en størrelse.
  6. Sæt tærten på køl og forvarm ovnen til 180 grader varmluft og bag tærten i 30-35 minutter til den er gylden i kanten og ikke længere er blød på midten.
  7. Midt i afbagningen kan der være en del flydende smør på midten af tærten, men dette skal nok forsvinde når den er bagt færdigt.
  8. Lad tærten køle lidt før du befrier den fra tærteformen.
  9. Drys med lidt friskhakket estragon og hakkede pistacienødder vendt i guldstøv.
  10. Servér som den er eller med en kugle is til. Kan sagtens laves dagen i forvejen.

Pæretærte med pistaciefragipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Pæretærte med pistaciefragipane og estragon af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Spis din pæretærte med..

Vi lavede en estragonis til, hvilket er en af mine hjemmelavede is-favoritter. Der kommer snart en opskrift på bloggen! En kugle god vanilleis vil også passe rigtig godt til. Har man ikke is, så går en klassiker som en fed creme fraiche med lidt vanille og revet citronskal også an.

Pæretærte med pistaciefragipane og estragon og estragonis af Rebekka Mikkelsen Beksemad Pæretærte med pistaciefragipane og estragon og estragonis af Rebekka Mikkelsen Beksemad

Påsken er lige om hjørnet

Der går ikke længe før jeg går på “påskeferie”. Senere i dag skal jeg hente min elskede lille bandit af en hund, Milo. Vi skal i Bernstorffsparken med en af mine gode veninder fra uni og tidligere kollegaer, som bliver færdig som dyrlæge i næste uge. Jeg elsker at være i parken med løs hund, sol i fjæset og tid til venindesnak. I morgen kommer min mor og er et par dage, så skal vi lave en masse lækker mad og så håber jeg at lokke hende til at hjælpe med at få styr på mit kælderrum! Ellers står påsken på lidt boksetræning og en fødselsdag. Noget jeg ser rigtig meget frem til er en tur til Dragsholm Slot med en af mine gode veninder, som jeg har har gået både i børnehave, lidt i folkeskole og sidst i gymnasiet med. Hun er en foodie ligesom mig, så det bliver helt fantastisk med en påskefrokost for to!

Hvad skal du bruge påsken på?

Tak fordi du læser med!

Håber at du har en overdrevet skøn onsdag og får en fantastisk påske!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker og travlhed