Hvidvindampede blåmuslinger eller moules marinières hvis det skal lyde fancy er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til luksus “fast food”. Det er lækkert og både hurtigt og nemt at lave. De kan både serveres med sprøde fritter og mayo eller med lækkert brød til.
Denne opskrift er til to voksne og kan nemt ganges op. Du kan også servere den som forret – så har du til fire personer!
½-1fedhvidløgHvis du ønsker aioli (ellers underlader du og har en plain mayo)
Instruktioner
Moules frites – hvidvinsdampede blåmuslinger
Forvarm ovnen efter hvad der står på posen af dine pommes frites!
Rens blåmuslingerne ved at skrubbe godt, fjerne skæg og kassere de muslinger der er ødelagte i skallen (og dem der er døde – tjek ved at banke dem ned mod bordet og se om de lukker sig sammen – hvis de forbliver åbne, så skal de ud)
Skyl godt igennem med rindende koldt vand for at fjerne det sidste sand
Husk dine fritter – de skal sikkert have 20-25 minutter i ovnen!
Skræl gulerødder og skær dem i skiver
Skyl fennikel og skær i tern på ca. 1,5*1,5 cm
Pil hvidløg og skalotteløg og hak fint
Varm olivenolie op i en stor gryde (som du har låg til) og svits hvidløg og skalotteløg til de bliver gyldne
Tilsæt gulerødder og fennikel og svits i et par minutter
Imens skylles og hakkes persille
Kom nu blåmuslingerne i gryden og tilsæt 2 dl hvidvin samt hakket persille – og kom låget på gryden
Lad blåmuslingerne dampe et par minutter og ryst gryden et par gange, så blåmuslingerne bliver vendt lidt i gryden undervejs
Tjek blåmuslingerne ved at kigge under låget og se om de har åbnet sig op
Tag blåmuslingerne op i en skål
Skru helt op for blusset og kog hvidvinslagen ind et par minutter
Tilsæt piskefløden og lad det koge et par minutter
Imens det koger lidt ind, så kan du lige bikse din mayo sammen!
Smag til med salt og peber
Anret muslingerne i en dyb tallerken og kom den varme “moules marinières” suppe over – servér de varme fritter på en tallerken med en klat hjemmelavet mayo!
Velbekomme!
Hjemmelavet mayo
Kom et helt æg, sennep, hvidvinseddike, salt og olie i et stavblenderglas
Før den slukkede stavblender helt ned i bunden af stavblenderglasset
Tænd stavblenderen og før langsomt op – stille og roligt samler din hjemmelavede mayonnaise sig
Hvis du synes at den er til den tynde side, så kan du sagtens supplere med lidt ekstra olie og stavblende det ind i mayoen
Smag til med lidt ekstra syre og salt efter smag
Kom i et lufttætbeholder og gem i køleskabet i en uges tid