Moules frites
Hvidvindampede blåmuslinger eller moules marinières hvis det skal lyde fancy er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til  luksus “fast food”. Det er lækkert og både hurtigt og nemt at lave. De kan både serveres med sprøde fritter og mayo eller med lækkert brød til. Denne opskrift er til to voksne og kan nemt ganges op. Du kan også servere den som forret – så har du til fire personer!
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Hjemmelavet mayo
Instruktioner
Moules frites – hvidvinsdampede blåmuslinger
  1. Forvarm ovnen efter hvad der står på posen af dine pommes frites!
  2. Rens blåmuslingerne ved at skrubbe godt, fjerne skæg og kassere de muslinger der er ødelagte i skallen (og dem der er døde – tjek ved at banke dem ned mod bordet og se om de lukker sig sammen – hvis de forbliver åbne, så skal de ud)
  3. Skyl godt igennem med rindende koldt vand for at fjerne det sidste sand
  4. Husk dine fritter – de skal sikkert have 20-25 minutter i ovnen!
  5. Skræl gulerødder og skær dem i skiver
  6. Skyl fennikel og skær i tern på ca. 1,5*1,5 cm
  7. Pil hvidløg og skalotteløg og hak fint
  8. Varm olivenolie op i en stor gryde (som du har låg til) og svits hvidløg og skalotteløg til de bliver gyldne
  9. Tilsæt gulerødder og fennikel og svits i et par minutter
  10. Imens skylles og hakkes persille
  11. Kom nu blåmuslingerne i gryden og tilsæt 2 dl hvidvin samt hakket persille – og kom låget på gryden
  12. Lad blåmuslingerne dampe et par minutter og ryst gryden et par gange, så blåmuslingerne bliver vendt lidt i gryden undervejs
  13. Tjek blåmuslingerne ved at kigge under låget og se om de har åbnet sig op
  14. Tag blåmuslingerne op i en skål
  15. Skru helt op for blusset og kog hvidvinslagen ind et par minutter
  16. Tilsæt piskefløden og lad det koge et par minutter
  17. Imens det koger lidt ind, så kan du lige bikse din mayo sammen!
  18. Smag til med salt og peber
  19. Anret muslingerne i en dyb tallerken og kom den varme “moules marinières” suppe over – servér de varme fritter på en tallerken med en klat hjemmelavet mayo! Velbekomme!
Hjemmelavet mayo
  1. Kom et helt æg, sennep, hvidvinseddike, salt og olie i et stavblenderglas
  2. Før den slukkede stavblender helt ned i bunden af stavblenderglasset
  3. Tænd stavblenderen og før langsomt op – stille og roligt samler din hjemmelavede mayonnaise sig
  4. Hvis du synes at den er til den tynde side, så kan du sagtens supplere med lidt ekstra olie og stavblende det ind i mayoen
  5. Smag til med lidt ekstra syre og salt efter smag
  6. Kom i et lufttætbeholder og gem i køleskabet i en uges tid