Lam saag
En hjemmelavet curry med lækkert lammekød, krydderier og spinat i skøn forening. Det er ikke jordens kønneste ret, men det den ikke har på udseende, det har den heldigvis på smag. Jeg serverer den med Basmati-ris, men det fungerer også rigtig godt med Naan brød.
Antal personer Forberedelses tid
2-3personer 20minutter
Tilberedningstid
60minutter
Antal personer Forberedelses tid
2-3personer 20minutter
Tilberedningstid
60minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Forbered krydderimix: 6 nelliker, 4 kardemommekapsler (du skal kun bruge kardemommefrøene, selve kapslerne smides ud) og stødt spidskommen stødes sammen med en morter
  2. Dup lammekødet tørt og skær fedtet fra og skær herefter kødet i grove tern á ca. 2×2 cm
  3. Hak løg og hvidløg og riv ingefær på et fint rivejern Hak også tomaterne, men læg disse til side
  4. Varm en pande op og brun kødet i lidt olie
  5. Varm lidt olie op i en gryde og steg løg, hvidløg og ingefær til løgene er klare
  6. Kom nu din krydderimix ned i gryden til løg/hvidløg/ingefær
  7. Tilføj tomatpuré og hakkede tomater og steg videre i 5 minutter – det må gerne få godt med varme
  8. Tilføj lammekødet fra stegepanden og sørg for at få det væske med som kødet har afgivet
  9. Tilsæt nu gurkemeje, chilipulver, stødt koriander, friskkværnet peber og salt
  10. Tilsæt 2 dl vand, sæt låg på gryden og sæt blusset på lav-mellem varme og lad det simre en times tid
  11. Skyl frisk spinat godt, blanchér det og hæld vandet fra (gem en lille sjat, hvis det er svært at blende)
  12. Blend den blancherede spinat til en glat puré
  13. Tilsæt garam masala og spinatpuré til gryden og lad den simre yderligere 15 minutter
  14. Imens koger du Basmatiris efter instruksen på pakken!
  15. Smag din lam saag til med salt og peber
  16. Velbekomme!