Laksespinatlasagne
Denne laksespinatlasagne er en af mine hverdagsfavoritter. Den er nem at lave og kan sagtens laves dagen inden. Den kan også fryses og tøs op i mikrobølgeovnen på de travle dage! Servér med gulerodsråkost eller grøntsagsstave.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 25minutter
Tilberedningstid
45minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 25minutter
Tilberedningstid
45minutter
Ingredienser
Laksespinatlasagne
Råkost
Instruktioner
  1. Kom den froste spinat i en gryde og lad det tø med middel varme.
  2. Når næsten al spinaten er tøet, tilsættes fløde.
  3. Riv muskatnød i, tilsæt sukker og salt.
  4. Giv et lille opkog, så det sidste spinat tør op.
  5. Smag til med ekstra salt, og evt. sukker og muskatnød.
  6. Find et ovnfast fad frem. Mit er 20*30 cm og passer perfekt til bredden på pastapladerne.
  7. Kom lidt flødestuvet spinat i bunden læg et lag plader ovenpå. Det kan være nødvendigt at knække nogle af pladerne.
  8. Kom herefter et tyndt lag spinat på pladerne, fordel laks i tern/små stykker ovenpå spinaten og hæld Mornaysauce over (udglat evt. med en ske).
  9. Læg nu plader på igen og gentag med spinat-laks-Mornay og plader igen.
  10. Jeg laver tynde lag og jeg får 4 lag pastaplader.
  11. Slut af med spinat, laks og Mornaysauce på toppen.
  12. Bag ved 180 grader varmluft i 35 minutter til pladerne er bløde.
  13. Fordel revet ost på din laksespinatlasagne og skru ovnen op på 200 grader og bag videre til osten er gylden.
  14. Imens lasagnen er i ovnen, så kan du riste dine mandler på panden med olivenolie og salt. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle inden de hakkes og fordeles over den groftrevne gulerodsråkost.