Lakseroulade – lækker og nem at lave!
Lækker lakseroulade der er både nem og hurtig at lave. Både god til forret eller på en buffet til en af livets store fester! Jeg plejer at servere den med brød, lidt salat og en hummersauce eller en cremefraichedressing med masser af dild og citron.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 30minutter
Ventetid
2timer
Antal personer Forberedelses tid
4personer 30minutter
Ventetid
2timer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fjern skind og det “brune fedt” fra den varmrøgede laks.
  2. Kom varmrøget laks, flødeost og citron i en skål og blend sammen med en stavblender. Du kan bruge en almindelig blender, bare pas på at du ikke blender så meget at flødeosten skiller.
  3. Smag til med peber og lidt ekstra citronsaft.
  4. Tag et skærebræt og læg et stykke husholdningsfilm på.
  5. Tag den koldrøgede laks og dæk gele skærebrættet, så der ikke er nogle huller.
  6. Smør den varmrøgede laksecreme på den koldrøgede laks. Lad 2 cm på den ene langside være uden (til lukning af rouladen.
  7. Skyl dild og hak det. Fordel ud på den varmrøgede laksecreme.
  8. Start med at rulle din lakseroulade fra den side hvor du har laksecreme ud til kanten. Sørg for at den bliver rullet tilpas stramt uden at du maser fyldet ud. Det er lidt samme teknik som en sushirulle eller når du laver kanelsnegle!
  9. Rul din lakserolulade ind i husholdningsfilmen og stram det til. Bund knude på enderne.
  10. Læg på frost i mindst 2 timer. Den kan sagtens laves i god tid. Tag den op 1½ time før servering og skær skiver på 1½ cm og lad dem tø op inden servering.