Pankorejer med citronmayo

Kroketter med Confit de Canard

Kroketter med Confit de Canard – eller confiteret and hvis man ikke vil lyde så fransk er noget jeg har haft på nethinden siden min deltagelse i MasterChef. I min indledende uge havde vi en holdkonkurrence, hvor Henrik og jeg dystede mod to andre hold. Et af de andre hold vandt med en my foran os og jeg tror det kunne være pga. Stephanies genialitet med en krokette med confiteret and. Vi må ikke smage hinandens mad inde i MasterChef-køkkenet, men jeg har fået æren af en kalvehale-krokette hos Stephanie og så måtte jeg også hellere prøve selv at kaste mig ud i det. Jeg har lavet en hjemmelavet dijonnaise til at dyppe kroketterne i og det passer så godt sammen!

Kroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala Beksemad

Kroketter med Confit de Canard

Disse krotetter med Confit de Canard kan du i princippet lave med lige det fyld du ønsker. En rest af braisserede kalve – eller oksehaler, svinekæber eller noget revet ost. “Basen” i kroketterne består af kartoffelmos. Dette kan sagtens være en rest du har til overs! I denne opskrift har jeg kogt bagekartofler i usaltet vand og most kartoflerne med både smør og lidt andefedt. Det giver en super cremet konsistens! Jeg elsker at bruge pankorasp, men man kan også sagtens bruge almindelig rasp eller udnytte et par tørre skiver brød som smuldres og tørres ekstra i ovnen.

Hvis du er vild med noget sprødt, så prøv Pankorejer med citronmayo eller Wontons med chilimayo!

Kroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala BeksemadKroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala Beksemad

Confit de Canard

Andelår tilberedt i andefedt i lang tid, så kødet bliver helt mørt. Jeg er virkelig fan! Den Confit de Canard jeg bruger er en stor dåse med 3-5 andelår. De kommer med skind, ben og en masse andefedt. Hvis man vil gøre det lidt nemmere for sig selv, så kan man lægge dåsen med Confit de Canard i en gryde og dække den godt med vand og give den 10-15 minutter ved middel varme, så smelter fedtet. Det gør det meget nemmere at pille andekødet fra ben og skind. Gem endelig andefedt, det kan bruges til mange lækre retter.

Kroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala Beksemad

Print opskrift
Kroketter med Confit de Canard
Sprøde krotetter med Confit de Canard og kartoffel. Brug gerne en rest kartoffelmos eller kog bagekartofler i usaltet vand til en kartoffelmos. Jeg bruger både smør og lidt andefedt i denne opskrift og det giver en super cremet konsistens! Jeg elsker at bruge pankorasp, men man kan også sagtens bruge almindelig rasp. Opskriften kan nemt dobles op!
Kroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala Beksemad
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
kroketter
Ingredienser
Kroketter med Confit de Canard
Dijonnaise
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
kroketter
Ingredienser
Kroketter med Confit de Canard
Dijonnaise
Kroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala Beksemad
Instruktioner
Kroketter
  1. Skræl kartoflerne, skær i stykker og kog møre i usaltet vand
  2. Sæt en gryde over med vand så det dækker hele dåsen med Confit de Canard og lad den få 10-15 minutter med middel varme (så smeltet andefedtet og det bliver nemmere at pille kødet fra benene)
  3. Sigt vandet fra kartoflerne og mos dem
  4. Åbn dåsen med Confit de Canard (vær forsigtig med det første hul du laver med dåseåbneren, da det kan sprutte lidt)
  5. Sigt andefedtet fra og gem det
  6. Fjern skind og pil ben og brusk ud af andelårene
  7. Tag den mængde andekød fra du skal bruge (her 100 gram)
  8. Fin-del andekødet - du lan evt. bruge to gafler og trække det fra hinanden
  9. Rør det findelte andekød i kartoffelmosen
  10. Tilsæt smør og andefedt
  11. Smag til med salt og peber
  12. Sæt på køl i 20 minutter (eller længere, da de sagtens kan rulles dagen før)
  13. Vej din kartoffel-andemos i kugler af, så de bliver ens (jeg synes 25 gram er en god størrelse, men du kan sagtens lave dem større eller mindre)
  14. Rul til runde kugler og kom på køl eller frost hvis du har tid (du kan også sagtens panere dem og fritere med det samme, hvis du ikke har tid eller tålmodighed)
  15. I tre skåle kommer du hhv. mel, sammenpisket æg og pankorasp
  16. Først rulles kroketterne i mel (drys det overskydende af), så i æg (sørg for at de dækkes hele vejen rundt og til sidst i pankorasp
  17. Varm olien op til 160-180 grader (det kan være lidt svært at styre i en gryde, men det er muligt!)
  18. Kom 3-4 kroketter i den varme olie ad gangen og fritér til de er gyldne og læg dem til at dryppe af på et rens viskestykke eller køkkenrulle
  19. Gentag med resten af kroketterne
Dijonnaise
  1. Kom ægget, en stor spsk sennep, 1 tsk hvidvinseddike, ½ tsk salt og olie i et højt stavblenderglas
  2. Før den slukkede stavblender helt ned i bunden af stavblenderglasset
  3. Tænd stavblenderen og før langsomt op - stille og roligt samler din hjemmelavede mayonnaise sig
  4. Hvis du synes at den er til den tynde side, så kan du sagtens supplere med lidt ekstra olie og stavblende det ind i mayoen
  5. Smag til med sukker og salt
  6. Kom i et lufttætbeholder og gem i køleskabet i en uges tid

Kroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala Beksemad Kroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala BeksemadKroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala BeksemadKroketter med Confit de Canard - Sprøde andekroketter med konfiteret and og dijonnaise ala Beksemad

Velbekomme!

Jeg håber at I har en fantastisk weekend og nyder det måske sidste sommervejr for i år.

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

2 kommentarer

  • Morten

    Er de stadig gode dagen efter ved en genopvarmning? Ser lækkert ud og skal klart kaste mig ud i det project 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Bek

      En hurtig tur i ønskebrønden, så kan det godt gøres. Ellers anbefaler jeg at man fryser dem inden panering, så man tager de frosne kugler op, panerer og friterer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pankorejer med citronmayo