Kardemommegifler – snaskede og slet ikke til at stå for!
Har du hørt om kardemommesnurrer fra Juno the Bakery? Nu kommer kardemommegifler fra Selma Lagerløfs Allé! Disse gifler er snaskede og tætte i midten og luftige i kanten og med intens smag af kardemomme. Har du kun stødt kardemomme derhjemme, så er det altså på jagt efter kardemommefrø eller kapler – for det giver en hel anden smagsoplevelse!
Antal personer Forberedelses tid
10gifler 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 90minutter
Antal personer Forberedelses tid
10gifler 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 90minutter
Ingredienser
Dejen
Remonce
Instruktioner
  1. Lun mælk og rør gæren ud i.
  2. Rør salt, sukker, kardemomme x 2 og æg i.
  3. Tag to håndfulde mel fra til udruldning.
  4. Tilsæt halvdelen af melet og rør det ud i dejen.
  5. Tilsæt resten af melet (pånær det du har taget fra) og kør røremaskinen i 5-8 minutter.
  6. Dejen kan godt virke en smule tør, men det ændrer sig når smørret kommer i.
  7. Tilsæt smør i tern lidt ad gangen og kør på røremaskinen til dejen bliver blankt og smidig. Jeg kører min i 5-8 minutter.
  8. Beklæd skålen med husholdningsfilm og dernæst et viskestykke. Stil til hævning i en time et lunt sted.
  9. Imens den hæver laver du remoncen.
Remonce
  1. Kom sukker, smør, marcipan, mel og 2 x kardemomme i en skål. Pisk sammen med håndmixer til den er ens i konsistensen. Lad stå på bordet til den skal bruges.
Samling af kardemommegifler
  1. Ælt dejen lidt i hånden på bordet. Dejen kan virke lidt klistret, men pga. smør sætter den sig ikke fast.
  2. Drys lidt af det gemte mel på bordet (ikke nødvendigvis det hele) og rul dejen ud til et rektangel på 40*55 cm.
  3. Smør remonce på hele overfladen, pånær 2 cm på den ene langside langs kanten.
  4. Da vi ønsker gifler og ikke snegle, så skal den ikke rulles sammen til en rulle, men skal foldes.
  5. Start med at fold 3 cm af den lange side (med remonce) ind. Når den er foldet henover, så giver du den et lille tryk hele vejen hen, så den bliver en smule fladere.
  6. Fold nu det stykke du har foldet henover igen. Tryk hele vejen hen, som du gjorde før.
  7. Gentag til hele dejen er foldet til en flad rulle. Når hele rullen er foldet, tryk da igen – den vil blive lidt længere af det. Min er ca. 60 cm lang når jeg har trykket på den.
  8. Kom bagepapir på 2 bageplader.
  9. Skær dine gifler med en skarp kniv i 6 cm bredde – jeg får 10 gifler.
  10. Fordel dem på badepladerne og giv dem et let tryk (ikke så meget at fyldet begynder at ryge ud.
  11. Stil til hævning under et rent viskestykke i 30 minutter.
  12. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  13. Giflerne pensles med et sammenpisket æg og bages 13-15 minutter til de er gyldne.
  14. Kardemommegiflerne er virkelig lækre at nyde lune, men kan også sagtens gemmes i en lukket pose. Velbekomme!