Kærnemælks-panna cotta med citron!
Disse små lækre panna cotta med kærnemælk og citron er nem
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 3,5time
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 3,5time
Ingredienser
Kærnemælks-panna cotta
Citrongelé
Instruktioner
Kærnemælks-panna cotta
  1. Læg husblas i blød i koldt vand (gerne 20 minutter).
  2. Skrab kornene ud af vanillestangen og mas kornene i sukker.
  3. Varm i en gryde fløde, sukker, vanillekorn + stang og revet citronskal op til kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen og fisk den tomme vanillestang op.
  5. Vrid husblas for vand og opløs det i den varme fløde.
  6. Rør kærnemælk i lidt ad gangen.
  7. Smag til med citronsaft.
  8. Hæld på fire portionsglas eller små skåle (vær lidt forsigtig, så du får flotte kanter).
  9. Stil på køl i 2 timer (imens kan du forberede geléen)
Citrongelé
  1. Læg husblas i blød i koldt vand (gerne 20 minutter)
  2. Varm i en gryde citronsaft, vand og sukker.
  3. Tag gryden af varmen, vrid husblas for vand og opløs det i den varme lage.
  4. Ønsker du en mere gul gelé, kan du tilsætte farve. Personligt kan jeg godt lide den sarte og naturlige farve, men det er smag og behag!
  5. Køl gelé-lagen ned inden du hælder den over dine panna cotta. Den må gerne være tyknet lidt, men den skal stadig kunne løbe ud selv, da den ellers ikke vil få sin helt glatte overflade.
  6. Lad geléen sætte sig i minimum 1½ time.