Hvid Gløgg

Hvid gløgg blev jeg først præsenteret for sidste år, da min søde veninde Elisabeth inviterede til julehygge. Jeg elsker gløgg, både den traditionelle, men også denne hvide gløgg. Sødme, varme julekrydderier og et lille spark fra en sjat rom, ja, sådan kan jeg lide min gløgg.
Hvid gløgg med hvidvin og rom
Denne opskrift er baseret på hvidvin, hyldeblomstsaft, julekrydderier, appelsin og en sjat rom. Størrelsen af din sjat rom, afgør hvor festlig du bliver efter et glas gløgg. Du kan også sagtens undlade rom, så dine gæster kan køre bilen hjem, eller så du med bedre samvittighed kan drikke lidt mere gløgg på en højhellig hverdag. Du bestemmer selv og jeg dømmer ikke!
Du kan nyde denne hvide gløgg til hjemmelavede æbleskiver, find min opskrift HER!
Det er nemt at lave hvid gløgg og når du har kommet de forskellige ingredienser i gryden, så passer det sig selv. Det tager ikke ret lang tid at bikse den sammen, så det er genialt til uventede gæster! Du kan også sagtens lave den i god tid og bare varme den op inden servering.
Varm vin med sjaskede rosiner..
Ja, enten er man til gløgg, ellers er man ikke. Nogle går lige med på præmissen om varm vin, men stejler over det der bløde müsli der ligger på bunden. Müsli eller rosiner og mandler om man vil. Jeg er nu vild med det! De der helt bløde, saftige rosiner der har suget gløggen til sig, ja det gør mig glad! Hvis man ikke er til rosiner og mandler, så kan man selvfølgelig undlade det i sin hvide gløgg.
Håber at I har haft en fantastisk weekend og er klar til at knokle den sidste uge på arbejdet, inden juleferien forhåbentligt kalder!
Er du mest til rød eller hvid gløgg?
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 1 flaske hvidvin
- 2 dl hyldeblomstsaft
- 1 dl hvid rom
- 1 appelsin Gerne øko
- 6 stjerneanis
- 10 nelliker
- 2 kanelstænger
- 2 håndfulde rosiner
- 2 håndfulde mandler Du kan bruge mandelsplitter
Ingredienser
|
|
- Kom et par håndfulde mandler i en gryde med vand og giv dem et opkog, så du kan smutte dem
- Skær appelsinen i skiver á ca 1 cm
- Kom hvidvin, hyldeblomstsaft, krydderier og appelsinskiver i en gryde
- Varm det op til kogepunktet og skru derefter ned og lad det stå i 10 minutters tid
- I starten er din gløgg meget lys, men efter lidt tid vil appelsinskiver og julekrydderierne begynde at give lidt farve, så du ikke får en bleg - men hvid gløgg
- Imens din gløgg står i gryden smutter du mandler og hakker dem til mandelsplitter
- Kom rosiner og mandelsplitter i din gløgg og lad den stå yderligere 10 minutter
- Nu er rosinerne dejligt bløde
- Smag til med en sjat rom - om du bruger mere eller mindre end 1 del til en flaske vin er helt op til dig
- Servér hvid gløgg og sørg for at der kommer lidt rosiner og mandler med i hvert glas
Ingen kommentarer endnu