Hjemmelavet pasta med spinat og laks
Hjemmelavet pasta med spinat og laks i cremet flødesauce! Du kan sagtens bruge opskriften på den cremede flødesauce med spinat og laks til en omgang købepasta eller bruge den hjemmelavede pasta til din bolognese eller med en god pesto og lidt stegt kyilling.
Antal personer Forberedelses tid
2personer 40minutter
Tilberedningstid
15minutter
Antal personer Forberedelses tid
2personer 40minutter
Tilberedningstid
15minutter
Ingredienser
Hjemmelavet pasta
Cremet flødesauce med spinat og laks
Instruktioner
Hjemmelavet pasta
  1. Vej de to meltyper af og bland dem sammen og kom det op skålen til din røremaskine
  2. Kom æggene op i melet og rør det let ud i melet
  3. Rør nu pastadejen sammen med dejkrogen på røremaskinen til den har samlet sig til en klump og har æltet et par minutter
  4. Pastadejen skal være smidig og elastisk og ikke klistre fast, men den må heller ikke være så tør at den ikke er blank
  5. Drys lidt Tipo 00 mel på køkkenbordet og ælt din pastadej lidt i hænderne og tilsæt mere mel hvis den er for klistret eller mere vand hvis den er for tør
  6. Når pastadejen har den ønskede konsistens, da lægges den på køl imens du forbereder ingredienserne til den cremede flødesauce med spinat og laks
  7. Tag din pastadej ud af køleskabet og del den i 2-3 portioner
  8. Start med at køre pastadejen igennem pastamaskinen på 0
  9. Gentag dette indtil pastaen ikke “flager” og fold den et par gange undervejs
  10. Når der kommer “glat” pasta igennem på 0, drejer du maskinen på 1
  11. Drys med en smule mel mellem hver gang du kommer den gennem maskinen
  12. Jeg foretrækker at lave min pasta på tykkelse 7 (ud af 9) og jeg springer et hak ad gangen
  13. Din pastaplade kan godt bruge meget lang, så det kan være nødvendigt at skære den i to dele når du er omkring tykkelse 5
  14. Læg dine lange pastaplader på køkkenbordet (husk at drys med mel!)
  15. Gentag proceduren med al pastaen
  16. Nu skal pastaen køres igennem den del af maskineriet det får den til at blive fettuccine
  17. Jeg tager én lang pastaplade ad gangen og kører igennem
  18. Hvis du har et fancy pastastativ, så kan du hænge det på dét, men ellers kan du bruge mit rebelske kneb at “ryste” pastaen ind i lidt mel og lade det ligge på køkkenbordet – det klistrer ikke og fungerer glimrende for mig
  19. Gentag fettuccine-rulningen med al pastaen
  20. Kom godt med vand i en gryde og tilsæt rigeligt salt til vandet
  21. Den hjemmelavede pasta skal kun koge få minutter (jeg giver min 2 minuttter og lader dem tilberede helt færdig i den cremede flødesauce)
Cremet flødesauce med spinat og laks
  1. Skyl spinat godt og lad det dryppe af
  2. Snit skalotteløget fint
  3. Fjern skindet på laksen og skær den i store tern på ca. 1,5 cm
  4. Tag en stor pande (eller sauterpande) og varm op til medium varme
  5. Steg skalotteløg klare i olien
  6. Tilsæt spinaten til panden
  7. Hæld hvidvinen over spinaten
  8. Når spinaten er “faldet sammen” kan du røre lidt i panden
  9. Når det meste hvidvin er dampet af tilsættes fløde
  10. Giv nu panden lidt ekstra varme, så fløden bobler
  11. Skru ned til medium varme igen og lad saucen koge ind og tykne
  12. Tilsæt friskrevet muskatnød, salt og peber
  13. Bring vandet til pastaen i kog og giv hjemmelavede pasta ca. 2 minutter i vandet
  14. Tag med en pastaske din hjemmelavede pasta over på panden (det gør ikke noget at der kommer lidt pastavand med over i panden)
  15. Rør pastaen godt rundt i saucen og skru panden ned til lavt blus
  16. Tilsæt 2-3 spsk pastavand til panden og rør rundt (pastavandet indeholder stivelse, så det jævner saucen og hjælper med at samle retten)
  17. Tilsæt nu den ferske laks og lade den tilberede i varmen fra pastaen mens du rører stille rundt i pastaretten
  18. Sørg for at smag til med salt og peber – pastaen “stjæler” en del smag, så selvom du allerede har krydret retten, så kan det være at der skal tilsættes lidt mere