Bruschetta ala Garlic Bread
Disse Garlic Bread differentierer sig lidt fra de klassiske italienske bruschetta. Jeg har brugt en baguette fra Nettos bake-off, men man kan sagtens bruge noget mere fancy. Brødet skæres i skiver, smøres med neutral flødeost og smøres med lidt presset hvidløg. Ovenpå kommes en blanding af tomatconcassé, rødløg og olivenolie, som toppes med revet mozzarella. Når de er bagt og osten er smeltet, så toppes de med lidt hjemmelavet creme fraiche dressing.
Antal personer Forberedelses tid
10stykker 25minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
10stykker 25minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Garlic Bread
Creme fraiche dressing
Instruktioner
Garlic Bread
  1. Skær stilken ud af tomaterne og skær et lille kryds i den modsatte ende
  2. Sæt en gryde over med kogende vand og hav en skål med iskoldt vand klar
  3. Kom tomaterne ned i vandet og hold øje med dem – de skal have 10-15 sekunder og du kan hurtigt se skindet løsne sig lidt
  4. Kom tomaterne i isvand og pil derefter skindet af, som når du piller kartofler
  5. Skær tomaterne i fire både og fjern kerner og evt. hvide lameller inde i tomaterne, så du kun har rødt tomatkød tilbage
  6. Skær tomatkødet i små tern af i ca. 0,8 cm størrelse
  7. Hak rødløg halvfint
  8. Rør tomatconcassé-tern, rødløg og olivenolie sammen og smag til med salt og peber (jeg er ikke voldsomt vild med for meget sort peber, men måske du kan lidt mere pebersmag end jeg kan)
  9. Skær dit brød ud i 1-1,5 cm tykke skiver – jeg skærer 10 skiver af min baguette på ca. 8 cm i diameter
  10. Smør skiverne med lidt flødeost
  11. Pres hvidløg og smør det ud på flødeosten, så der kommer lidt hvidløg på alle skiver
  12. Fordel tomat-rødløgsblandingen på brødskiverne og top med revet mozzarella
  13. Bag ved 180 grader varmluft i 10 minutter til osten er smeltet
Creme fraiche dressing
  1. Rør creme fraiche og mayo sammen
  2. Smag til med hvidløg, salt og en smule sød paprika
  3. Top dine garlic bread med hvidløgsdressing (jeg bruger en “sutteflaske” fra Kunst&Køkkentøj
  4. Du kan også sagtens lave dem på grillen, så kan du blot nøjes med at lave din tomat-rødløgsblanding om eftermiddagen, smørre brødet med flødeost og hvidløg og så samle dem lige inden de skal på grillen
  5. Velbekomme!