Friteret brie
Friteret brie med solbærmarmelade og ristet rugbrød kan både spises som en snack, som en let dessert eller som en del af et brunch – eller frokostbord. Man kan sagtens lave sin egen solbærmarmelade, men jeg springer oftest over hvor gærdet er lavest og køber den. Hvis man synes at solbærmarmelade er for bittert, så fungerer brombærmarmelade eller hindbærmarmelade også rigtig fint. Jeg laver selv ristet rugbrød, men vil man gøre det ekstra nemt, så kan man også godt købe rugbrødschips og servere i stedet.
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 15minutter
Tilberedningstid
15minutter
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 15minutter
Tilberedningstid
15minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær rugbrød ud i nogle trekantede stykker.
  3. Bag i ovnen til de er sprøde (10-15 minutter).
  4. Find 3 dybe tallerkner frem og fyld; en med mel, en med æg og en med pankorasp.
  5. Brug en gaffel til at piske æg godt sammen med en spsk vand.
  6. Skær brien i 6 eller 8 stykker alt efter hvilken størrelse brie du har (jeg skærer 6 af en petit brie og 8 af en “normal” brie).
  7. Panering af brien sker ved først at vende stykkerne af brie først i mel, så i æg og derefter i pankorasp.
  8. Jeg dobbeltpanerer, så de får liiiiiige en tur i æg og pankorasp igen.
  9. Klem forsigtigt på de panerede stykker brie, så paneringen sætter sig lidt.
  10. Varm olien op til 160-180 grader (det kan være lidt svært at styre i en gryde, men det er muligt!)
  11. Kom 2 paneret brie i den varme olie og fritér indtil de er gyldne. Gentag med resten af de panerede stykker brie.
  12. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  13. Servér med ristet rugbrød, solbærmarmelade samt frisk timian!
  14. Velbekomme!