Fastelavnsboller med skovbær, vanillecreme og remonce
Lækre, luftige fastelavnsboller med hjemmelavet vanillecreme, remonce og skovbærmarmelade. De er nemme at lave og den fedtede dej gør dem nemme at lukke, så fyldet ikke ryger ud. Pynt dem som du har lyst – jeg er sikker på at børnene også gerne vil være med!
Antal personer Forberedelses tid
12fastelavnsboller 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
12minutter 60minutter
Antal personer Forberedelses tid
12fastelavnsboller 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
12minutter 60minutter
Ingredienser
Dejen
Vanillecreme
Remonce
  • 80gram sukker
  • 80gram smør
  • 80gram marcipanHvis du ønsker mere smag af marcipan, så kan du tilsætte op til dobbelt så meget til din remonce. Den bliver lidt fastere, men er stadig lækker i fastelavnsbollen.
Skovbærmarmelade
Pynt
Instruktioner
Dejen
  1. Lun mælken og smuldr gæren ud i.
  2. Rør ægget i.
  3. Tilsæt salt, sukker og kardemomme.
  4. Tilsæt 300 gram mel og ælt godt til alt er optaget.
  5. Gem en håndfuld mel til udrulning og tilsæt nu det sidste mel. Dejen skal køre 8-10 minutter på røremaskinen – dejen kan godt virke lidt “tung”, men når den er glat og samlet tilsættes halvdelen af smørret og der æltes nogle minutter til den er blank.
  6. Tilsæt nu det sidste smør og ælt 5-8 minutter til det dejen er glat og blank. Dejen virker nu lidt fugtig igen, hvilket er al den lækre smør.
  7. Sæt til hævning et lunt sted i en times tid. Imens kan du lave vanillecreme, skovbærmarmelade og remonce!
Vanillecreme
  1. Skrab kornene ud af vanillestangen og bland med lidt sukker, så kornene løsner sig fra hinanden.
  2. Kom halvdelen af sukker, mælk og vanillekort + den tomme stang op i en gryde og sæt over på middel varme.
  3. Imens rører du æggeblommer, maizena og det resterende sukker ud i en skål – sørg for at der ikke er nogle klumper.
  4. Tag et par spiseskefulde af den lune mælk op i din æggeblomme-blanding og rør det godt ud.
  5. Hæld nu hele æggeblommeblandingen op i gryden og varm nu cremen op under konstant piskning. Den vil nu tykne og her skal du være varsom, da den endelig ikke på klumpe.
  6. Når cremen er tyknet fjerner du vanillestangen og kommer cremen ned i en ren beholder og dækker overfladen med husholdningsfilm helt ned på overflade, så den ikke trækker skind når du sætter den på køl.
Remonce
  1. Pisk sukker, marcipan og smør sammen til en ensartet masse. Opskriften er 1:1:1, men ønsker du mere marcipansmag kan du godt bruge dobbelt så meget marcipan som der står i opskriften.
Skovbærmarmelade
  1. Kom skovbær, rørsukker, citronskal + saft i en gryde og kog i 5-8 minutter.
  2. Bærrene skal kunne mases ud og og marmeladen skal tykne – den tykner også lidt på køl, men det er vigtigt at den allerede har konsistens når den sættes på køl, da der ikke er tilsat noget tykningsmiddel.
  3. Sæt på køl til fastelavnsbollerne skal samles.
Samling af fastelavnsbollerne
  1. Efter hævning er det nu tid til at samle fastelavnsbollerne.
  2. Rul dejen ud som et rektangel på 48*36 cm – gerne lidt større, så du kan skære lige kanter (der er lidt dej i overskud, så der er til to lækre boller med tandsmør!).
  3. Skær nu ud i 12 kvadrater af 12*12 cm.
  4. På hver kvadrat kommes en god skefuld creme, så en teskefuld marmelade og dernæst en god klump remonce.
  5. Saml de fire hjørner og dernæst de “nye” fire hjørner og pres samlingerne sammen så fyldet ikke kan rende ud. Smørret i dejen gør det nemt at samle. Vend bollen om, så samlingen vender nedad.
  6. Hvis du ønsker en blank overflade, så kan du pensle med et sammenpisket æg.
  7. Bag ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter til fastelavnsbollerne er gyldne.
  8. Når dine fastelavnsboller er kølet ned kan de pyntes med glasur! Fastelavnsbollerne kan fryses og optøes i mikrovnen og smager som nybagte!