Chokoladeis
Denne hjemmelavede chokoladeis har en fantastisk og intens smag af chokolade. Jeg har både serveret den som den er i en skål, i isvafler eller i på en dessertanretning med nøddekurv og friske bær. Denne opskrift kræver en ismaskine.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
60minutter 3timer
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
60minutter 3timer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Start med at måle de forskellige ingredienser af
  2. Hak chokoladen fint (den skal først bruges til sidst, men start med det)
  3. Pisk rørsukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps
  4. Varm fløde, mælk og kakaopulver op i en gryde til lige under kogepunktet
  5. Hæld den varme mælke-kakao-fløde over i æggenapsen mens du pisker godt
  6. Hæld massen tilbage i gryden og rør nu (jeg kan godt lide at bruge en dejskraber der kan tåle varme) mens du holder øje med temperaturen på et termometer
  7. Iscremen skal legeres ved 83 grader og må endelig ikke få mere varme, da æggeblommerne vil koagulere og dermed kan du risikere en omgang chokoladerøræg
  8. Det er dog vigtigt at din ismasse kommer op på de 83 grader og bliver legeret, da det har en stor betydning for konsistensen (tjek evt. ved at dyppe din dejskraber eller en træske i ismassen og tag den op, træk en finger gennem ismassen vandret og hvis ismassen ikke løber ned over der hvor du lige har trukket din finger, så er du der!)
  9. Sigt din varme ismasse, den såkaldte creme anglaise, og hæld den over den hakkede chokolade
  10. Rør ismassen sammen med den hakkede chokolade indtil det er opløst
  11. Du kan med fordel stavblende ismassen for at få den helt blank
  12. Køl nu ismassen ned inden du kommer den i ismaskinen
  13. Ismassen vil være meget tyk når den er kølet helt ned
  14. Du kan enten servere den direkte fra ismaskinen (så er isen meget cremet og ikke så “sat”) eller du kan indfryse den og komme den i fryseren efterfølgende
  15. Da der ikke er tilsat nogle stabilisatorer eller andet der hjælper på konsistensen i denne is, så vil den som de fleste hjemmelavede is have godt af at blive taget ud af fryseren 20 minutters tid inden servering for lige at blive lidt blødere og nemmere at servere
  16. Pynt evt. af med chokoladespåner – købt dem eller lav dem selv Skrab med en kniv på chokoladen, så du får tynde spåner og drys dem over din dessert
  17. Velbekomme!
Recipe Notes

Hvis du vælger en mørk chokolade med knapt så højt kakaoindhold, så kan du skrue en smule ned for mængden af sukker, da din chokolade ikke er helt så intens. Hvis du skal servere isen for børn, så kan de som regel godt lidt at der er en del sødme til stede og at kakaoindholdet ikke er for kraftigt, så der skal du nok ikke op i en 85% kakao.