Butterdejssnegle med soltørrede tomater og serrano

Sommeren er vendt tilbage igen og jeg håber virkelig at den bliver. På arbejdet har vi det varmt, men holder os oppe med masser af jordbærkage og is. Fik jeg sagt at jeg var glad for mit arbejde?! Da jeg kom hjem fra arbejde i fredags fik jeg lyst til en eftermiddagssnack, inden jeg skulle mødes med en god veninde til hjemmebrygget øl og hjemmelavet pizza. Ja, hende og jeg laver altid de samme pizzavarianter. Nok om det, det var min eftermiddagssnack vi kom fra. Denne lille snack er god til eftermiddagssnacken, i madpakken eller som mine andre snacks; på tapas – eller brunchbordet eller til velkomstdrinken. Butterdejssnegle med flødeost, soltørrede tomater og serrano-skinke.
Butterdejssnegle – min første snack med gris
Disse butterdejssnegle kan sagtens laves som en vegetarisk variant ved at undlade serrano-skinke. Du kan også skifte ud med parmaskinke eller bruge bresaola, hvis du gerne vil undvære gris. Jeg forsøger at blive bedre til at bruge gris i mine retter og denne opskrift er faktisk min første med gris. Før MasterChef havde jeg ikke spist svinekød siden jeg var 13-14 år gammel, men nu forsøger jeg mig lidt frem. Til et arrangement med nogle andre bloggere for nylig, der endte jeg sågar med at spise en fransk hotdog i en pølsevogn!
Butterdej er ren kærlighed
Jeg elsker butterdej i alle mulige afskygninger. Det er genialt at bruge i små snacks, da det kan købes færdiglavet og dermed kan bruges lige med det samme. Det er mange år siden jeg sidst har lavet en butterdej selv, så alle de smarte fifs til at kaste sig ud i det projekt, det bliver ikke lige foreløbig at jeg kaster mig ud i det. Til genfæld får I opskriften på sprøde butterdejssnegle, som er både hurtige og nemme at lave!
Hvis du er vild med butterdej, så prøv: Butterdejsstænger ala chili cheese tops!

Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 17 minutter |
Antal personer |
snegle
|
- 1 pakke butterdej Jeg bruger en rulle fra køl
- 100 gram Buko Solmoden Tomat
- 60 gram serrano-skinke Du kan komme mellem 50 og 100 gram i efter smag
- 50 gram soltørrede tomater Jeg bruger dem i olie
Ingredienser
|
![]() |
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Fold butterdejen ud
- Smør med flødeost ud på hele butterdejen - pånær 2 cm langs den ene langside til at lukke dine butterdejssnegle
- Tag de tynde stykker serrano-skinke og læg på flødeosten
- Hak de solstørrede tomater og drys dem udover serrano-skinken
- Rul butterdejen med fyld på sammen til en roulade
- Skær med en skarp kniv 20 lige store skiver af rouladen
- Tag hver enkelt butterdejssnegl og fold den lille snip indunder sneglen, læg butterdejssneglen på en bageplade (beklædt med bagepapir) og giv et let tryk
- Bag i ca. 17 minutter ved 200 grader varmluft til dine butterdejssnegle er gyldne og butterdejen er hævet op
- Velbekomme!
Jeg håber at I nyder sommeren, både jer der knokler på job og jer der holder ferie!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu