And ala orange – Andebryst med appelsinsauce
And ala orange ala Beksemad. Denne opskrift har jeg lært af min mor og jeg laver den altid på gefühlen. Jeg serverer den med brune ros og dampet rosenkål. Er man ikke til rosenkål, så er en frisk salat med spidskål eller rødkål hel fantastisk til.
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
40minutter
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
40minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sæt ris til at koge efter anvisning på posen.
  2. Start med at ordne andebrysterne. Skær sølv-senen af på bagsiden og ciselér andeskindet. Dvs. skær ned til fedtet, men ikke helt ned til kødet.
  3. Læg andebrysterne på en kold pande uden fedtstof og varm panden op til middel varme således at fedtet smeltes fra og du derved kan få sprødt skind. Hæld fedtet fra undervejs.
  4. Riv skallen fra to appelsiner og pres dem så du får 2 dl.
  5. Skær appelsinfiletter af to appelsiner.
  6. Tjek til andebrysterne og skru lidt op, så de får mere farve.
  7. Vend andebrysterne og kom andefond, halvdelen af appelsinsaften, appelsinskal samt krydderier i panden.
  8. Giv andebrysterne et par minutter og tag dem af panden og lad dem trække mens du gør saucen færdig.
  9. Kog saucen ind til halvdelen og tilsæt herefter resten appelsinsaften, appelsinfiletter, og muscavadosukker.
  10. Kog yderligere lidt ind og smag til med salt + peber.
  11. Tag saucen af panden og pil stjerneanis, nelliker og laurbærblade op.
  12. Rengør panden og læg andebrysterne tilbage på den med skindet nedad og rist lige sprødt igen (det kan godt være blevet lidt blødt efter at have hvilet).
  13. Skær andebrysterne i skiver og servér med kogte ris og dampet rosenkål.