Riv osten (eller køb den revet) og bland sammen med chili, røget paprika og salt.
Form 10 små kigler af osten med diameter som en 2-krone.
Æbleskiven “stjæler” lidt styrke fra chilien, så den må gerne kradse lidt, hvis du smager på ostefyldet
Æbleskivedejen
Del æg i hvider og blommer.
Rør æggeblommer og kærnemælk sammen.
Bland mel, boghvede, 1 knsp. salt, 1 tsk. bagepulver sammen og sigt det i kærnemælken.
Smelt smørret og rør det i dejen.
Pisk æggehviderne stive med 1 knsp. salt og vend forsigtigt hviderne i dejen af 2-3 omgange.
Jeg foretrækker at komme min dej på en “sutteflaske” for nemmere at styre den, men en kande med hældetud eller ske kan også bruges.
Varm æbleskivepanden op og tilsæt lidt smør i alle hullerne.
Fyld dej i til kanten.
Når æbleskiven virker bagt i kanten, så drejer du den en halv omgang med en strikkepind (eller noget der minder om) og lægger en ostekugle i hver æbleskive. Tilsæt evt. lidt mere dej, inden den skal vendes for sidste gang. Gentag med alt dejen.