Rebekka MasterChef kvartfinalist 2019

Kvajpande i MasterChef kvartfinale

Så fik vi skudt årets første kvartfinaleuge i MasterChef 2019 igang! Dagen stod på service i hold; blåt hold og rødt hold. Begge hold skulle lave 30 serveringer bestående af tre sprøde wontons, en Pokébowl og to dips. Den ene dip skulle være soya-baseret, men ellers havde vi frie tøjler! På rødt hold var vi så privilegere af at have Annie, som virkelig er en haj i det asiatiske køkken. Jeg har smagt Poké bowl, ej at forveksle med Poké balls, så det følte jeg var en ok udfordring. Vi fordelte os ud således at Annie og Jakob gik på wontons og André og jeg på Poké bowls.

Rebekka Mikkelsen kører service i kvartfinalen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Rebekka Mikkelsen kører service i kvartfinalen MasterChef 2019 Foto: TV3

Danni, Karsten, Jacob, mig (Rebekka), Julia, André, Annie og Jeanette! Foto: TV3

At glemme alt om fiskeanatomi når det virkelig gælder

André gik i gang med at fjerne skind fra laksen, men fordi den stadig var halvfrossen, så var det svært og gik ikke ret godt. Jeg overtog for André og måtte give ham ret i at det var ret svært. Jeg får skindet af og skåret fisken ud, hvilket tager ret lang tid. Den kære Jesper Koch er nede i køkkenet og spørger ind til hvordan det går med fisken. Jeg svarer at jeg synes det startede svært ud med skindet, men nu gik det fint. Jesper nævner så at det han personligt synes er det sværeste, er at fjerne de 17-18 nerveben der sidder. Så bliver jeg en smule mundlam. Jeg har glemt alt om nerveben, trods jeg altså er ret skarp til anatomi. Ingen andre havde heller nævnt de nerveben, så tak til Jesper for at sige det! Vi måtte sadle om og tage tunen i stedet, da vi ikke kunne risikere at det var ben i fisken. Thanks God at den laks tog så lang tid at skære ud, så Jesper fik advaret os, ellers havde vi serveret fisk med ben i! Heldigvis artede tunen sig noget bedre.

Hvis du føler dig snydt for laks, så prøv en af mine lakseopskrifter:
Koldrøget laksetatarlakseroulade eller æbleskiver med varmrøget laksecreme!

 

Rebekka Mikkelsen kører service i kvartfinalen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Selvudnævnt leder for det røde hold

Dommerne har lige besøgt det blå hold, som har en ret flad ledelsesstruktur. Jeg står lidt i mine egne tanker med laksen og udbryder pludseligt at jeg er leder på det røde hold. Spørg mig ikke hvorfor! Jeg var nok mere diktator end leder. Det var klart Annie der havde mest overblik, men også hende der var mest stabil på én opgave, nemlig wontons som tog en krig. Vi andre tre havde gange i 117 ting og skiftede rundt mellem opgaverne i de 80 timer vores forrebelsestid varede. Heldigvis nåede vi at blive klar til at køre service, men jeg ville gerne have set hvordan vi kunne have klaret det, hvis vi var gået med tun fra starten af og André og jeg ikke havde spildt tre kvarter med laksen.

Rebekka Mikkelsen kører service i kvartfinalen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

Service, ja tak!

Efter vores forberedelse kom der 30 medarbejdere fra Meny, som alle arbejder med mad til daglig. Vi havde 20 minutter til at bespise dem allesammen. Jeg får tit spørgsmål fra familie og venner om hvor lang tid vi reelt har, i forhold til det de siger på tv. Vi har ikke længere tid, så hvis man ikke kan nå det man har planlagt på den tid, så er det bare ærgerligt Sonny Boy! Så når vi har 20 minutter til service, så er det 20 minutter! Vi har rigtigt pressede, især med vores wontons, da det virkelig tog lang tid at folde dem. Jo hurtigere man gjorde det, desto større risiko var det også for at de kunne gå i stykker i ønskebrønden. Heldigvis er Jakob skarp med en fritøse og Annie havde fået bedt os om hjælp med foldning tilstrækkeligt mange gange, så vi nåede at få foldet nok!
André og jeg samlede Poké Bowls på livet løs og efter de første 8-10 stykker begyndte der at komme flow i.

Rebekka Mikkelsen kører service i kvartfinalen MasterChef 2019 wontons med svinekød og poké bowl med tun Foto: TV3

Wontons med svinekød og Poké bowl med tun! Foto: TV3

To vidt forskellige serveringer

Begge hold fik både ris og ros. Blåt hold havde meget milde smage og lidt tørt fyld i wontons, men de havde flotte Poké bowls. Vores hold fik især ris for vores vilde ris, eller “for-vild-ris” som Jesper Koch kaldte dem. Det var ikke noget dommerne mente vi skulle gøre igen –  modtaget! Heldigvis kunne han godt lide at vi havde brugt gris i wontons og at vi havde kommet vores mayo på vores Poké bowl, ikke fordi mayoen var god i sig selv, men fordi det gav noget smag.

Drilske dommere

Begge dommere stemte på vores hold, rødt hold, da de hellere ville have for meget smag end for lidt. Så begyndte de ellers at dele pinde ud til blåt hold og så var de også lidt drilske, som de nu er inde i MasterChef! Der var nemlig også 27 af medarbejderne fra Meny der bedst kunne lidt vores, så vi vandt 29-3 over blåt hold. Det var fedt at vinde, men det er heller ikke en rar følelse af de andre skulle i eliminering mod hinanden. Fordi vi vandt dagens konkurrence, så er det kun det blå hold I ser på skærmen i morgen. Selv er jeg på skærmen i MasterChef igen onsdag!

Rebekka Mikkelsen kører service i kvartfinalen MasterChef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3

En fantastisk weekend weekend i MasterChef-tegnet

Denne weekend stod på hygge og mad med en masse andre fra MasterChef. Fredag mødtes jeg med Julia, Kristian og Nicolai i Torvehallerne. Vi fik handlet ind til en lille tre-retters menu bestående af skaldyrssuppe med blåmuslinger og hjemmebagt brød, Beef Wellington med pommes ala Julia, stegte kejserhatte og en meget reduceret sauce (og nogle syltede rarbarbar vi glemte på køl) og en citron-basilikum-is til dessert. Vi fik også indtaget et par flasker rødvin, lidt Breezers og hygget med spil og grin. Jeg formåede at tabe min ismaskine på gulvet, men det har den heldigvis ikke taget skade af! Lørdag var vi på Madklubben Østerbro sammen med nogle flere MasterChef-deltagere og et smut videre på PS Bar & Grill på Østerbro. Hele weekenden har jeg haft Nicolai på hotel Søborg og vi har formået at lave så godt som ingenting hele lørdagen, inden vi skulle mødes med de andre! Jeg glæder mig allerede til næste gang vi skal samles.

Beef Wellington med MasterChef-folk hos Beksemad Rebekka Mikkelsen

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rebekka MasterChef kvartfinalist 2019