Tirsdagstanker efter jobsamtale

Laksespinatlasagne

I fredags fik I en af mine favorit hverdagsretter og tidligere har jeg også delt en af mine andre hverdagsfavoritter! I dag får I opskriften på endnu en af mine favoritter, nemlig laksespinatlasagne!
Jeg elsker laksespinatlasagne og jeg har spist den langt mere, end jeg har spist lasagne bolognese.
Den er nem og forholdvis hurtig at lave. Jeg spiser den altid med gulerodsråkost med lidt saltristede mandler på toppen. Som jeg tidligere har skrevet om i et indlæg, så ingen rosiner i min råkost – lad dem blive i rosinbollerne!

Laksespinatlasagne ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019

At variere sin laksespinatlasagne..

Min laksespinatlasagne består af en hurtig flødestuvet spinat, købt Mornaysauce, pastaplader, laks og ost på toppen. Som regel bruger jeg både fersk laks og røget laks, men denne gang havde jeg kun røget laks og det fungerede fint! Den røgede laks giver lidt mere smag og det kan jeg godt lidt, da spinaten i sig selv er meget mild. Min hurtige flødestuvede spinat består af frossen spinat, som jeg stille tør op i en gryde og når det næsten er tøet, så tilsætter jeg fløde, en masse friskrevet muskatnød, lidt sukker og salt.
Man kan også sagtens komme torsk eller anden hvid fisk i lasagnen eller helt undlade fisk og lade den være helt vegetarisk.

Før i tiden undersaltede jeg altid min mad..

Før i tiden havde jeg en tendens til altid at undersalte maden, ikke med vilje, men fordi jeg var bange for at salte for meget. Desværre gik der længe før jeg turde skrue op for saltkværnen. Hvis I lægger mærke til det i MasterChef, så er tilsmagning med salt noget af det rigtigt mange deltagere får kommentarer på. Nu er jeg begyndt at give min mad den salt den fortjener. Denne gang har jeg brugt en salt med krydderier der hedder “Under Overfladen”, som passer rigtigt godt til fisk. I salten er der koriander, dildspidser, fennikelfrø, persille, citrontimian, citronskal og selvfølgelig salt.

Tilsmagning..

Det er vigtigt at smage til undervejs og huske på hvilke elementer der ellers indgår i retten. Fordi jeg udelukkende brugte røget i denne omgang laksespinatlasagne, så holder jeg lidt igen på salten, da den røget laks giver noget salt i sig selv. For mig er der noget næsten nostalgisk over at bruge en købt Monaysauce. Når jeg laver lasagne bolognese, så laver jeg altid min “hvide sauce” selv, altså en opbagt bechamel tilsat ost. Det er jo en Mornayssauce, men den smager anderledes end den købte. Til min laksespinatlasagne skal det altså være den købte.

Print opskrift
Laksespinatlasagne
Denne laksespinatlasagne er en af mine hverdagsfavoritter. Den er nem at lave og kan sagtens laves dagen inden. Den kan også fryses og tøs op i mikrobølgeovnen på de travle dage! Servér med gulerodsråkost eller grøntsagsstave.
Laksespinatlasagne ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019
Region Dansk
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Laksespinatlasagne
Råkost
Region Dansk
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Laksespinatlasagne
Råkost
Laksespinatlasagne ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019
Instruktioner
  1. Kom den froste spinat i en gryde og lad det tø med middel varme.
  2. Når næsten al spinaten er tøet, tilsættes fløde.
  3. Riv muskatnød i, tilsæt sukker og salt.
  4. Giv et lille opkog, så det sidste spinat tør op.
  5. Smag til med ekstra salt, og evt. sukker og muskatnød.
  6. Find et ovnfast fad frem. Mit er 20*30 cm og passer perfekt til bredden på pastapladerne.
  7. Kom lidt flødestuvet spinat i bunden læg et lag plader ovenpå. Det kan være nødvendigt at knække nogle af pladerne.
  8. Kom herefter et tyndt lag spinat på pladerne, fordel laks i tern/små stykker ovenpå spinaten og hæld Mornaysauce over (udglat evt. med en ske).
  9. Læg nu plader på igen og gentag med spinat-laks-Mornay og plader igen.
  10. Jeg laver tynde lag og jeg får 4 lag pastaplader.
  11. Slut af med spinat, laks og Mornaysauce på toppen.
  12. Bag ved 180 grader varmluft i 35 minutter til pladerne er bløde.
  13. Fordel revet ost på din laksespinatlasagne og skru ovnen op på 200 grader og bag videre til osten er gylden.
  14. Imens lasagnen er i ovnen, så kan du riste dine mandler på panden med olivenolie og salt. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle inden de hakkes og fordeles over den groftrevne gulerodsråkost.

Laksespinatlasagne ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019

Laksespinatlasagne ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen MasterChef 2019

Hvis du som jeg er vild med laks, så prøv salte æbleskiver med varmrøget laksecreme eller min lakseroulade!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

Hav en fantastisk onsdag!

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker efter jobsamtale