Pæretærte med pistaciefrangipane og estragon

Wontons med chilimayo

Jeg har min mor på besøg her i påsken. Hun har længe ytret ønske om at smage wontons ala dem vi lavede i MasterChef. Derfor var jeg en tur i køkkenet i går for at lave wontons med fyld af kalvekød og en hjemmelavet chilimayo som dyppelse. Wontons kan laves i mange varianter og kan tilberedes både ved at dampe dem og fritere dem. Jeg er helt vild med den sprøde dej i disse wontons, men jeg er også vild med de mere bløde dumplings.

Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef

Wontons med hakket kalvekød

Jeg har valgt at fylde mine wontons med hakket kalvekød, da trods at have øvet mig lidt i MasterChef, ikke spiser så meget gris. Hakket kalvekød kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder, min lokale Netto har det i hver fald altid. Der er en fin fedtprocent i, så der er smag og fyldet i de sprøde wontons bliver ikke tørt. Jeg krydrer min fars med salt, peber, brun farin, soya, fiskesauce og østerssauce.

Hjemmelavet chilimayo

Mayonnaise er noget de fleste har stående i en gul bøtte i køleskabsdøren. Den slags har jeg aldrig brudt mig om og vi havde altid “pose-mayo” hjemme ved mine forældre. I mit eget køleskab er der aldrig købe-mayo, det er altid hjemmelavet. Både en klassisk “plain” mayo, denne chilimayo eller en af mine absolutte favoritter nemlig estragonmayo. Jeg laver altid min hjemmelavede mayo på et helt æg og ved brug af en stavlender. Her er min Bamix, som jeg nævnte HER guld værd. Til min chilimayo bruger jeg en hjemmelavet chiliolie, som består af smagsneutral olie som jeg kører på min Thermomixer. Du kan sagtens lave en chiliolie ved at varme olie op og hælde blende det med friske chilier. Jeg bruger 2 røde chilier til 4 dl olie og giver det 70 grader i Thermomixeren og blender godt og grundigt.

Brug også hjemmelavet chilimayo i din sandwich af hjemmelavet sandwichbrød, til dine æbleskiver ala chili cheese tops eller spicy butterdejsstænger!

Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef

Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef

Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef

Print opskrift
Wontons med chilimayo
Disse sprøde wontons med fyld af saftigt kalvekød er nemme at lave. Du kan sagtens doble opskriften op til dobbelt portion! Prøv med en hjemmelavet chilimayo som dyppelse.
Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef
Region Asiatisk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
wontons
Ingredienser
Wontons med kalvekød
Hjemmelavet chilimayo
Region Asiatisk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
wontons
Ingredienser
Wontons med kalvekød
Hjemmelavet chilimayo
Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef
Instruktioner
Wontons
  1. Rør kalvekødet sejt med salt
  2. Tilsæt presset hvidløg, peber, brun farin, soya, østerssauce og fiskesauce
  3. Lad farsen trække en halv times tid (eller længere)
  4. Skær alle hjørnerne (1-1½ cm) af wontondejen
  5. Tag en skål med lidt koldt vand til lukning af dine wontons og stil en tallerken eller et stykke bagepapir klar til at dine foldede wontons kan stilles på indtil de skal ned i olien
  6. Tag et stykke wontondej og kom en tsk-fuld fyld på midten
  7. Fugt kanten på wontondejen hele vejen rundt med en finger
  8. Nu samler du din wonton ved at folde den ene side over den anden, så hjørnerne passer sammen
  9. Sørg for at der ikke er noget luft gemt inde ved fyldet, så her skal du være ekstra omhyggelig
  10. Tag nu din wonton og "sæt" den, så den bliver lidt flad i bunden
  11. Der findes et hav af foldeteknikker til at folde wontons, jeg gør det at jeg forsøger at lave nogle små folder i den dej der sidder langs kanten (søg evt. på Youtube for inspiration)
  12. Når alle dine wontons er foldet (jeg får 20 stykker), så skal olien varmes op
  13. Tag gryde der gør at du kan have omkring 5 wontons der kan dækkes helt af olie (har du en friture, så brug gerne den)
  14. Varm olien på til 180 grader og tjek med et termometer
  15. Kom 5 wontons i olien ad gangen og tilbered dem til de er gyldne
  16. Dryp af på et rent viskestykke eller køkkenrulle
  17. Servér med hjemmelavet chilimayo, chilisauce eller soya
Hjemmelavet chilimayo
  1. Kom et helt æg, salt, citronsaft (eller hvidvinseddike), sennep og chiliolie op i et højt stavlenderglas
  2. Før stavblenderen ned i bunden, tænd stavblenderen og træk den langsomt op mod overfladen til din chilimayo samler sig
  3. Er din chilimayo lidt tynd, kan du sagtens supplere med lidt ekstra chiliolie eller almindelig smagsneutral olie
  4. Smag til med lidt ekstra salt og en smule sukker (jeg synes at det fremhæver og afrunder smagen af chili rigtig godt)
  5. Gem i køleskabet i en lufttæt beholder og brug den også til dine sandwiche eller pommes frites

Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef

Sprøde wontons med kalvekød ala Beksemad inspireret af MasterChef

Tak fordi du læser med!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

Hav en fantastisk påske!

//Rebekka

 

1 kommentar

  • Maria

    De smagte så lækkert. De skal laves,når mit køkken er færdigt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pæretærte med pistaciefrangipane og estragon