Spinatvafler med laksecreme
Denne opskrift på spinatvafler kan bruges både bruges i et belgisk vaffeljern eller andet. Jeg får fire belgiske vafler ud af denne portion. Servér den med laksecreme! Kan også bruges til stenbiderrogn, fed cremefraiche, hakket rødløg og purløg eller til ost eller lækkert kødpålæg.
Antal personer Forberedelses tid
4vafler 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 30minutter
Antal personer Forberedelses tid
4vafler 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 30minutter
Ingredienser
Laksecreme
Instruktioner
Spinatvafler
  1. Optø spinaten ved at lune den i mælken.
  2. Blend det sammen i en blender eller med en stavblender og lun evt. igen.
  3. Opløs gøren i den lune spinat-mælk.
  4. Sigt hvedemel, boghvedemel, muskatnød, salt og sukker sammen.
  5. Del æg i blomme og hvide.
  6. Rør spinat-mælk/gær + melblandingen sammen til en ensartet dej.
  7. Rør æggeblommen og smeltet smør til dejen.
  8. Stil til hævning under et rent viskestykke i 30 minutter.
  9. Når dejen er hævet, så piskes æggehviden stiv med en knsp. salt.
  10. Vend den stiftpiskede æggehvide i dejen af 2-3 omgange. Pas på ikke at slå luften ud, men sørg samtidig for ikke at have klumper af æggehvide i dejen.
  11. Varm dit vaffeljern op (jeg bruger et til belgiske vafler) og smør pladerne godt med smør. Der er til 4 belgiske spinatvafler i denne portion.
  12. Kom den i vaffeljernet og bag til de er gyldne.
  13. Køl ned og skær hver spinatvaffel ud i fire trekanter (skær din spinatvaffel diagonalt to gange).
  14. Kan opbevares på køl et par dage eller i fryseren.
Varmrøget laksecreme
  1. Fjern skindet fra laksen og skrab det brune fedt væk.
  2. Blend med en stavblender laks og flødeost sammen.
  3. Smag til med citronsaft og citronpeber.
  4. Opbevar på køl til anretning.
  5. Kan sagtens anrettes flere timer før dine gæster kommer, så længe du opbevarer dine spinatvafler med laksecreme på køl.
  6. Anret ved at komme laksecremen på en sprøjepose med en stjernetyl. Pynt med lidt dild.