Peanutbutter cookies med peanuts og mørk chokolade

Skovbærsnitter – små, sprøde og syrlige!

Jeg har længe haft lyst til at bage små snitter, så jeg gik på jagt i mine skabe. Jeg havde en pose frosne skovbær i fryseren, så det blev en omgang skovbærsnitter! Jeg elsker snitter, både de klassiske hindbærsnitter, men også makronsnitter. Fælles for den lille tørkage er, at jeg hurtigt synes det kan blive meget sødt. Sød mørdej, sød marmelade og godt med glasur på toppen. Derfor har jeg skruet op for citron, lidt ned på sukker og så har jeg gjort dem mindre.

Små skovbærsnitter med syrlig hjemmelavet skovbærmarmelade af Rebekka Mikkelsen

Tips til skovbærsnitter..

Hos de fleste bagere ligger der rektangulære snitter, som vi kender dem. Nogle mener at marmeladen skal bages med, andre samler med marmelade efter bagningen. Jeg gør det sidste og så laver jeg mine runde. Hvis ikke marmeladen er fast nok når man skærer gennem snitten eller mørdejen er “for sprød”, så synes jeg ikke at de får et ret flot finish. Yes, jeg snyder måske lidt. Så kan jeg koncentrere mig om at få samme tykkelse på alle mine bunde, så de kan blive bagt jævnt.
Når det kommer til samlingen, så handler det om lige at finde den rette konsistens på måde marmeladen og glasuren.
Marmeladen skal have ret meget konsistens når du koger den ind, så den ikke flyder ud når du lægger dine skovbærsnitter sammen. Når det gælder glasuren, så bruger jeg kogende vand i min glasur, da jeg synes det er nemmere at arbejde med. Jeg vil hellere have den lidt for tyk og så glatte glasuren ud med bagsiden af en te-ske, som jeg har dyppet kogende vand.

Små skovbærsnitter med syrlig hjemmelavet skovbærmarmelade af Rebekka Mikkelsen

Små skovbærsnitter med syrlig hjemmelavet skovbærmarmelade af Rebekka Mikkelsen

Print opskrift
Små skovbærsnitter med hjemmelavet marmelade
Disse små skovbærsnitter er nemme at lave og smager fantastisk. Jeg tilsætter godt med citron, både skal og saft, da jeg elsker det søde og det syrlige der spiller op mod hinanden. De kan sagtens laves i større udgaver end mine, eller laves som klassiske snitter med hindbær.
Små skovbærsnitter med syrlig hjemmelavet skovbærmarmelade af Rebekka Mikkelsen
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 8-9 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
snitter
Ingredienser
Mørdej
Skovbærmarmelade
Pynt
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 8-9 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
snitter
Ingredienser
Mørdej
Skovbærmarmelade
Pynt
Små skovbærsnitter med syrlig hjemmelavet skovbærmarmelade af Rebekka Mikkelsen
Instruktioner
Mørdej
  1. Bland mel, mandelmel, bagepulver, flormelis, salt, vanille og citronskal sammen.
  2. Tilsæt smør (jeg river det på det grove rivejern) og bland det sammen, så du får en smuldret dej.
  3. Saml dejen med æggeblommen. Ælt den ikke for meget, den skal bare samles.
  4. Kom på køl i 30-60 minutter. Imens laver du din marmelade.
  5. Når dejen har stået på køl rulles den ud på et meldrysset bord. Stik dejen ud (jeg bruger en udstikker på 6 cm og får 40 bunde). Det kræver at rulle dejen ud et par gange - læg den på køl mellem hver udrulning, så dejen ikke er for blød at arbejde med. Sørg for at få samme tykkelse på bundene, så du får jævn bagning på dem alle.
  6. Fordel bundene på to bageplader. Bag ved 200 grader varmluft i 8-9 minutter til de er let gyldne i kanten.
  7. Køl bundene ned.
Skovbærmarmelade
  1. Kom skovbær, rørsukker, citronskal + saft i en gryde og kog i 5-8 minutter.
  2. Bærrene skal kunne mases ud og og marmeladen skal tykne - den tykner også lidt på køl, men det er vigtigt at den allerede har konsistens når den sættes på køl, da der ikke er tilsat noget tykningsmiddel.
  3. Sæt på køl indtil dine skovbærsnitter skal samles.
Samling af skovbærsnitter
  1. Rør glasur sammen af flormelis, lidt citronsaft, kogende vand og farve til en lilla glasur med den nuance du bedst kan lide. Den skal have en konsistens der ikke flyder for meget ud - jeg laver altid min på gefühlen.
  2. Fordel glasur på halvdelen af dine bunde. Drys med krymmel mens glasuren stadig er våd, hvis du vil have dem pyntet ekstra.
  3. Fordel en god tsk skovbærmarmelade på de bunde uden glasur og læg en bund med glasur ovenpå. Giv et let tryk, så skovbærmarmeladen kommer næsten ud til kanten.
  4. Velbekomme!

Små skovbærsnitter med syrlig hjemmelavet skovbærmarmelade af Rebekka Mikkelsen

Jeg har oprettet en side på Facebook der hører sammen med bloggen, så nu kan I både følge mig her på bloggen, på Instagram hvor jeg nu også findes under @beksemad og på Facebook under Beksemad.dk – Rebekka Mikkelsen

Hvis du også er vild med bær, så prøv også hindbærmacarons! Skal det bare være hurtigt og nemt, så er disse cookies lige dig 🙂

Jeg håber at I har en opturs-onsdag! Onsdag er vende-dag, så nu går vi mod weekend igen 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbutter cookies med peanuts og mørk chokolade