Rugbrødstarteletter med makrel
Rugbrødstarteletter eller rugbrødsskaller, ja kald dem hvad du vil. Tarteletter er traditionel laver på butterdej, men fælles for dem og mine små rugbrødstarteletter er at man kan fylde dem med lige det fyld man ønsker!  De er ret nemme at lave, men kræver at du har en bageform til minimuffins.
Antal personer Forberedelses tid
24stk 25minutter
Tilberedningstid
15minutter
Antal personer Forberedelses tid
24stk 25minutter
Tilberedningstid
15minutter
Ingredienser
Rugbrødstarteletter
Røget makrelmousse
Instruktioner
Rugbrødstarteletter
  1. Blend rugbrød fint
  2. Tilsæt salt, æg og olie
  3. Blend til en ensartet masse
  4. Fyld dejen i en minimuffins bageform (24 huller)
  5. Skær overskydende dej af kanterne og glat ud med lidt vand på en finger
  6. Bag ved 175 grader varmluft i 15 minutter
  7. Tag ud af formen – de vil stadig være lidt bløde i det
  8. Bag uden form i 5-10 minutter til de er mere sprøde i det
Røget makrelmousse
  1. Fjern skind og ben fra den røgede makrel
  2. Rør den røgede makrel sammen med flødeost og creme fraiche
  3. Smag til med salt, peber og masser af citronsaft
  4. Kom den røget makrelmousse i de afkølede rugbrødsskaller og pynt med citronskriver, purløg og radiser!