Snacks til studentergilde

Rugbrødstarteletter med makrelmousse

For nylig lavede jeg disse rugbrødstarteletter med fyld af røget makrelmousse. Du kan også fylde de små rugbrødstarteletter med varmrøget laksemousse, en hjemmelavet hønsesalat eller finde på noget helt tredje.
Som mange af mine andre små snacks, så er disse gode til både champagnen eller på et brunch eller tapasinspireret bord med en masse andre lækker småretter.

Rugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemad

Rugbrødstarteletter

Rugbrødstarteletter eller rugbrødsskaller, ja kald dem hvad du vil. Tarteletter er traditionel laver på butterdej, men fælles for dem og mine små rugbrødstarteletter er at man kan fylde dem med lige det fyld man ønsker!
De er ret nemme at lave, men kræver at du har en bageform til minimuffins. I denne form former du dine små rugbrødsskaller. Det er vigtigt at få dejen godt ud i kanterne, for at få nogle flotte, skarpe skaller. Jeg glatter toppen med lidt vand, for at få en pænere kant. Slip-let-belægningen og olien i dejen gør at skallerne er nemme at få ud af formen.

Rugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemadRugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemad Rugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemad

Print opskrift
Rugbrødstarteletter med makrel
Rugbrødstarteletter eller rugbrødsskaller, ja kald dem hvad du vil. Tarteletter er traditionel laver på butterdej, men fælles for dem og mine små rugbrødstarteletter er at man kan fylde dem med lige det fyld man ønsker!  De er ret nemme at lave, men kræver at du har en bageform til minimuffins.
Rugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemad
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Rugbrødstarteletter
Røget makrelmousse
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
Rugbrødstarteletter
Røget makrelmousse
Rugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemad
Instruktioner
Rugbrødstarteletter
  1. Blend rugbrød fint
  2. Tilsæt salt, æg og olie
  3. Blend til en ensartet masse
  4. Fyld dejen i en minimuffins bageform (24 huller)
  5. Skær overskydende dej af kanterne og glat ud med lidt vand på en finger
  6. Bag ved 175 grader varmluft i 15 minutter
  7. Tag ud af formen - de vil stadig være lidt bløde i det
  8. Bag uden form i 5-10 minutter til de er mere sprøde i det
Røget makrelmousse
  1. Fjern skind og ben fra den røgede makrel
  2. Rør den røgede makrel sammen med flødeost og creme fraiche
  3. Smag til med salt, peber og masser af citronsaft
  4. Kom den røget makrelmousse i de afkølede rugbrødsskaller og pynt med citronskriver, purløg og radiser!
Rugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemadRugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemad Rugbrødstarteletter med røget makrelmousse - snacks ala beksemad

Tilbage til hverdagen som dyrlæge

Der har været meget stille her på bloggen og på Instagram på det sidste. Jeg har brugt al min energi på at komme ind i rutinerne på mit nye arbejde. Et arbejde, som jeg er rigtigt glad for! Dog kan jeg mærke at jeg savner at bruge tid hér. Hér på bloggen og i mit køkken. Jeg savner at lave mad, udvikle opskrifter og tage billeder. Det kræver lige lidt at finde tiden til det, men der skal være tid. Bloggen er min hobby, men det må for mig gerne være en hobby der fylder meget. Derfor håber jeg at I lige bærer over med mig lidt endnu, indtil jeg lige finder den rigtige work-blog balance.

Jeg håber at du har en helt fantastisk weekend!

Følg gerne med her på bloggen, InstagramPinterest og Facebook 🙂

//Rebekka

1 kommentar

  • Hanah

    Fed ide med rugbrødsskaller kombineret med makrel – skal prøves…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snacks til studentergilde