Rugbrødstarteletter med makrelmousse
For nylig lavede jeg disse rugbrødstarteletter med fyld af røget makrelmousse. Du kan også fylde de små rugbrødstarteletter med varmrøget laksemousse, en hjemmelavet hønsesalat eller finde på noget helt tredje.
Som mange af mine andre små snacks, så er disse gode til både champagnen eller på et brunch eller tapasinspireret bord med en masse andre lækker småretter.
Rugbrødstarteletter
Rugbrødstarteletter eller rugbrødsskaller, ja kald dem hvad du vil. Tarteletter er traditionel laver på butterdej, men fælles for dem og mine små rugbrødstarteletter er at man kan fylde dem med lige det fyld man ønsker!
De er ret nemme at lave, men kræver at du har en bageform til minimuffins. I denne form former du dine små rugbrødsskaller. Det er vigtigt at få dejen godt ud i kanterne, for at få nogle flotte, skarpe skaller. Jeg glatter toppen med lidt vand, for at få en pænere kant. Slip-let-belægningen og olien i dejen gør at skallerne er nemme at få ud af formen.
Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
stk
|
- 200 gram rugbrød
- 4 spsk olivenolie
- 1 æg
- 2 knsp salt
- 175 gram røget makrel Jeg bruger en hel røget makrel (250 gram) og fjerner skind og ben
- 50 gram Philadelphia eller anden neutral flødeost
- 50 gram creme fraiche 18%
- 1 spsk citronsaft
- 1 knsp salt
- 2-3 kværn friskkværnet peber
- 2-4 radiser til pynt
- ½ citron til pynt
- Et par stængler purløg til pynt
Ingredienser
Rugbrødstarteletter
Røget makrelmousse
|
|
- Blend rugbrød fint
- Tilsæt salt, æg og olie
- Blend til en ensartet masse
- Fyld dejen i en minimuffins bageform (24 huller)
- Skær overskydende dej af kanterne og glat ud med lidt vand på en finger
- Bag ved 175 grader varmluft i 15 minutter
- Tag ud af formen - de vil stadig være lidt bløde i det
- Bag uden form i 5-10 minutter til de er mere sprøde i det
- Fjern skind og ben fra den røgede makrel
- Rør den røgede makrel sammen med flødeost og creme fraiche
- Smag til med salt, peber og masser af citronsaft
- Kom den røget makrelmousse i de afkølede rugbrødsskaller og pynt med citronskriver, purløg og radiser!
Tilbage til hverdagen som dyrlæge
Der har været meget stille her på bloggen og på Instagram på det sidste. Jeg har brugt al min energi på at komme ind i rutinerne på mit nye arbejde. Et arbejde, som jeg er rigtigt glad for! Dog kan jeg mærke at jeg savner at bruge tid hér. Hér på bloggen og i mit køkken. Jeg savner at lave mad, udvikle opskrifter og tage billeder. Det kræver lige lidt at finde tiden til det, men der skal være tid. Bloggen er min hobby, men det må for mig gerne være en hobby der fylder meget. Derfor håber jeg at I lige bærer over med mig lidt endnu, indtil jeg lige finder den rigtige work-blog balance.
Jeg håber at du har en helt fantastisk weekend!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
//Rebekka
De passer perfekt til den børnetapasanretning, jeg skal lave til nytår 😊 Hvordan er holdbarheden på rugbrødstarteletskallerne? Vil jeg kunne lave dem dagen før og i så fald opbevare dem i pose eller dåse eller?