Romescosauce
Romescosauce eller peberfrugtdip er god som dyppelse på tapasbordet, i stedet for pesto i en pastaret og som spread i en sandwich. Den kan fint holde sig en lille uge i køleskabet i en lufttæt beholder – jeg plejer dog at nå at spise den efter et par dage.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20
Tilberedningstid
45minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20
Tilberedningstid
45minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd din ovn på grill (jeg bruger grillfunktion og 220 grader)
  2. Kom de røde peberfrugter i ovnen (på bagepapir eller i et fad)
  3. Peberfrugterne vendes et par gange undervejs, når de bliver sorte på toppen
  4. Efter ca. 30-45 minutter (alt efter ovnen) er dine peberfrugter grillede
  5. Tag de grillede peberfrugter ud af ovnen (pas på, de er varme!)
  6. Lad de grillede peberfrugter køle lidt af inden du fjernet skind og kerner
  7. Rist mandlerne på en tør pande
  8. Hak hvidløg og chili groft (smag lige på din chili, så du kan justere styrken i din romescosauce)
  9. Kom de grillede peberfrugter, de ristede mandler, de hakkede hvidløg og chili i en blender
  10. Blend godt og “skrab kanter” et par gange undervejs
  11. Tilsæt ½ dl olivenolie lidt af gangen og blend godt undervejs
  12. Justér konsistensen med lidt ekstra olie, alt efter hvor meget væske der er kommet fra peberfrugterne (konsistensen skal være som en cremet pesto)
  13. Smag til med salt og citronsaft (og evt. lidt mere chili)
  14. Velbekomme!