Pizzagifler er nemme at lave og er både gode i madpakken, som tilbehør til suppe eller salat eller til at have liggende i fryseren og have som eftermiddagssnack.
Opskriften kan nemt fordobles.
Da vi ønsker pizzagifler og ikke snegle, så skal den ikke rulles sammen til en rulle, men skal foldes.
Start med at fold 3 cm af den lange side (med fyld) ind. Når den er foldet henover, så giver du den et lille tryk hele vejen hen, så den bliver en smule fladere.
Fold nu det stykke du har foldet henover igen. Tryk hele vejen hen, som du gjorde før.
Gentag til hele dejen er foldet til en flad rulle.
Når hele rullen er foldet, tryk da igen – den vil blive lidt længere af det. Min er ca. 50 cm lang når jeg har trykket på den.
Kom bagepapir på en bageplade.
Skær dine gifler med en skarp kniv i 6 cm bredde – jeg får 9 gifler.
Fordel dem på badepladerne og giv dem et let tryk (ikke så meget at fyldet begynder at ryge ud.
Stil til hævning under et rent og let fugtigt viskestykke i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Pizzagiflerne pensles med et sammenpisket æg og bages 13-15 minutter til de er gyldne.