Sprøde peberfrugtsnacks med cream cheese
Sprøde peberfrugtsnacks med cream cheese. I denne opskrift er der to varianter; en med neutral flødeost og rød peberfrugt og en pikanost og gul peberfrugt. Hvis du er til grøn peberfrugt vil det være lækkert med en flødeost med grønne urter, hvidløg eller en variant med chili. I denne opskrift er der brugt almindelige peberfrugter, men du kan også sagtens vælge snackpeber eller de helt små mini-snackpeber. Hvis du er til mere krydring end salt og peber, så giver du den bare gas med krydderierne!
Antal personer Forberedelses tid
4-8personer 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
4-8personer 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skyl peberfrugterne og fjern kernene og de hvide lameller med at skære i de 3-4 “riller”
  2. Skær peberfrugterne ud i stykker på ca. 3×4 cm
  3. Dup peberfrugterne tørre
  4. Tag med teske en god klat flødeost og kom det på den side af peberfrugten uden skræl – i denne opskrift er der neutral flødeost i de røde peberfrugter og pikantost i de gule
  5. Der skal være den mængde flødeost der gør at de får en lille runding
  6. Gentag med alle peberfrugtstykker
  7. Når du har “fyldt” alle dine peberfugtstykker, kan der sagtens være lidt flødeost tilbage alt efter hvor meget du har fyldt på dem
  8. Krydr godt med salt + friskkværnet peber (paneringen tager nemlig en del af smagen)
  9. Find fire dybe tallerkner frem; en til mel, æg, rasp og pankorasp
  10. Slå to æg ud i en skål og pisk det sammen (lad være med at komme alle seks æg i på én gang, da det bliver snasket til når du laver dobbeltpaneringen)
  11. I de andre dybe tallerkner kommer du hhv. mel, rasp og pankorasp i
  12. Vend først din peberfrugt med flødeost i mel og drys det overskydende af
  13. Kom så del meldækkede peberfrugt med flødeost ned i æg og sørg for at den bliver dækket helt
  14. Så skal den en tur i den almindelige rasp
  15. Og nu tilbage i æg
  16. Og så en tur pankorasp – sørg for at den er helt dækket!
  17. *Det grisser lidt, så du skal ikke være bange for at få beskidte fingre*
  18. Gentag med resten og skift æg undervejs når det bliver for snasket
  19. Kom olie i en gryde eller sautépande (du kan også sagtens bruge en friture, hvis du ejer sådan en)
  20. Varm olien op til 180 grader (brug et termometer) og forsøg at holde den på den temperatur
  21. Når du kommer dine panerede peberfrugter ned i olien, så vil den falde i temperatur, så det kan være nødvendigt at skrue lidt for
  22. Fritér 6-8 snacks ad gangen til de er gyldne og sprøde
  23. Lad dine friterede peberfrugtsnacks dryppe af på et rens viskestykke eller køkkenrulle inden servering
  24. Pas på – de er varme!
  25. Servér som de er eller med en sød chilisauce til