Pankorejer med citronmayo
Pankorejer med hjemmelavet citronmayonnaise! Sørg for at vær omhyggelig når du piller skallerne af rejerne og fjerner tarmen – ingen har lyst til at få en reje i munden der knaser. Om du serverer denne citronmayo eller den chilimayo jeg har linket til – det er dine smagsløg der afgør det. Begge mayoer kan laves på ingen tid, så du kan også være en bandit og servere begge 😉
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid
5minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid
5minutter
Ingredienser
Pankorejer
Citronmayonnaise
Instruktioner
Pankorejer
  1. Pil skallerne af rejerne og fjern tarmen med en pincet
  2. Bland mel med salt
  3. Vend rejerne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i panko
  4. Varm olien op i en gryde til 160-170 grader
  5. Fritér 3-4 rejer ad gangen i den varme olie – pas på når det sprutter – til de er gyldne
  6. Læg rejerne til at dryppe af på køkkenrulle inden servering
Citronmayonnaise
  1. Kom ægget, sennep, 1 tsk citronsaft, 1 tsk citronskal, ½ tsk salt og olie i et højt stavblenderglas
  2. Før den slukkede stavblender helt ned i bunden af stavblenderglasset
  3. Tænd stavblenderen og før langsomt op – stille og roligt samler din hjemmelavede mayonnaise sig
  4. Hvis du synes at den er til den tynde side, så kan du sagtens supplere med lidt ekstra olie og stavblende det ind i mayoen
  5. Smag til med ekstra citronsaft, citronskal og salt
  6. Kom i et lufttætbeholder og gem i køleskabet i en uges tid