Peanutbutter cookies med peanuts og mørk chokolade
Peanutbutter cookies med peanuts og mørk chokolade! En af mine absolutte yndlingscookies! Jeg har været en tur i gemmerne og fundet en gammel opskrift på disse peanutbutter cookies med peanutbutter, peanuts og mørk chokolade. De er hurtige og nemme at lave. Sprøde udenpå og lidt chewy i midten. Lige som jeg kan lide dem!
Før jeg smagte disse cookies første gang var jeg ikke ret vild med peanutbutter, men her er det bare virkelig lækkert! Nu elsker jeg peanutbutter cookies og jeg bager oftere dem, end klassiske chocolate chip cookies.
Tips til ensartede peanutbutter cookies
Jeg vejer altid min cookiedej, så jeg kan få alle mine cookies lige store. Denne opskrift fungerer rigtig godt til enten 18 eller 24 cookies. Størrelsen på de cookies på billederne heri opslaget er ved at dele dejen i 24 portioner. De vejer ca. 38-40 gram (alt efter hvor præcis du vejer af og størrelsen af ægget). Jeg ruller dem til kugler i hænderne og så flader de selv ud i ovnen.
Opbevar dem i en lufttæt beholder eller pose, enten i et skab eller et mørkt sted på køkkenbordet. Her skal man dog huske på at de kan friste børn og andre sjæle med en sød tand, så det kan godt være at de ikke holder så længe.
Dejen kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl eller frys. Den fungerer også fint, hvis du får uventede gæster om en time 😉
Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
cookies
|
- 125 gram peanutbutter Både smooth og crunchy kan bruges
- 125 gram rørsukker
- 125 gram sukker
- 125 gram smør
- 1 æg
- 175 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 100 gram peanuts
- 100 gram mørk chokolade
Ingredienser
|
|
- Bland sukker, rørsukker, peanutbutter og smør sammen.
- Tilsæt ægget og rør sammen.
- Tilsæt mel, bagepulver og natron og rør sammen.
- Hak chokoladen groft (eller brug chokoladeknapper) og tilsæt det til dejen sammen med peanuts.
- Dejen kan satens laves i forvejen og sættes på køl, men kan også bages med det samme.
- Vej dejen og dividér med det antal cookies du ønsker. Jeg kan godt lidt at dele den i enten 18 eller 24 og fordele på to plader. Billederne i opskriften er på den med 24 stykker.
- Bag ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
- Tag dem af bagepladen og køl dem ned.
Er du vild med at bage, så er kardemommegifler eller macarons helt sikkert også noget for dig!
Jeg har ændret navn på Instagram, så nu finder I mig under @beksemad 🙂
Der er mange der spørger til om jeg stadig er med i MasterChef. Bare rolig – jeg er på igen i uge 12!
Læs eller genlæs mine tanker om MasterChef her eller her..
Jeg håber at I har en fantastisk tirsdag! Her står den på venindehygge, moules frites og hvidvin.
//Rebekka
Dem må jeg prøve, når jeg får mit køkken