Nem hollandaise med hvide asparges
I denne opskrift på hollandaise bruger jeg hverken gryde, piskeris eller vandbad. Jeg bruger en stavblender, et højt blenderglas og så en skål til at smelte smør i. Jeg har skrevet 1-2 personer, det kommer an på hvor meget sauce du kan lide. Du kan sagtens gange opskriften op og lave dobbel eller tre gange portionen. Du kan også bare være en lille sauce-elsker som mig og spise det hele selv!
Antal personer Forberedelses tid
1-2personer 10minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
1-2personer 10minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Nem hollandaise sauce
Hvide, danske asparges
Instruktioner
Nem hollandaise med stavblender
  1. Start med at veje/måle af til din hollandaise sauce og sæt dine asparges over inden du laver saucen.
  2. Del ægget og kom blommen i et højt blenderglas (gem hviden til noget andet for at undgå madspil).
  3. Kom hvidvinseddike, citronsaft og salt op i blenderglasset og stavblend luft ind i blommen.
  4. Smelt smør i mikrobølgeovnen (det må gerne få noget temperatur, men hold øje med det) Du kan også bruge en gryde, hvis du bedre kan lide det, bare sørg for at smørret har lidt varme, da det er det der bidrager til at saucen er lun.
  5. Hæld stille og roligt det smeltede smør ned i blenderglasset mens du stavblender, så æggeblommen optager smørret.
  6. Undgå at hælde den sidste bundsjat med vallen ned i din hollandaise sauce.
  7. Vær ikke nervøs hvis det ser ud til at skille, stavblenderen skal nok samle hollandaise saucen.
  8. Når saucen er samlet med salt smørret, så smag til med lidt salt og ekstra citronsaft.
  9. Jeg stiller stavblenderglasset i en beholder med varmt vand for at holde lidt temperatur, hvis jeg ikke er helt klar med mine asparges endnu.
Hvide asparges
  1. Skyl og skræl de flotte, store, danske, hvide asparges, da det yderste kan være lidt trevlet og skær lidt af enden af.
  2. Kom dine asparges på en pande (mellem-varm) og tilsæt lidt olivenolie.
  3. Sørg for at vende dem undervejs, så de bliver let gyldne og stadig har bid.
  4. Afdryp de hvide asparges på et rent viskestykke eller køkkenrulle og giv dem lidt salt inden du anretter.
  5. Anret de hvide asparges på en tallerken med en god portion hjemmelavet hollandaise sauce ovenpå – drys godt med frisk karse på.
  6. Velbekomme!