Kærnemælks-panna cotta med citron!

Macarons med limeganache

Macarons med limeganache af Rebekka Mikkelsen

Jeg elsker macarons og har tidligere delt min opskrift på små lækre macarons med cream cheese frosting!
I weekenden lavede jeg en af mine favoritvarianter med limeganache. Jeg elsker den lettere parfumerede smag fra limeskallen og syren fra saften. Anledningen til bagningen var min bedste venindes specialefejring, hvor hun havde disket op med en masse lækre kanapeer, og så medbragte jeg to slags macarons og små stykker brownies. Både brownies og macarons havde jeg også selv på bordet til min kandidatreception sidste år og det er nogle af mine klassikere, som er opskrifter jeg bruger igen og igen og jeg altid ved fungerer.
Dem vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer!
Opskriften på mine brownies, den er også på vej!

Den glatte overflade på macarons..

Det er noget af det jeg får mange spørgsmål til, både når jeg serverer mine macarons for gæster, men også når jeg deler billeder på de sociale medier. Min “hemmelighed” er ikke den store raketvidenskab, den kræver bare en god blender eller minihakker og en god portion  tålmodighed. I min opskrift, der laver jeg to “elementer”, som til sidst vendes sammen. Mandelpasta og italiensk marengs. Mandepastaen består af mandelmel, flormelis, lidt æggehvide og farve. Det er helt afgørende for den flotte overflade at mandelmel og flormelis blendes rigtig godt sammen, inden det sigtes et par gange. Jeg bruger minihakkeren til min stavblender og lader den køre i 5-8 minutter. Jeg stopper nogle gange undervejs, løfter låget og løsner der der evt. sidder i kanterne, så det hele kommer med. De små stop undervejs hjælper også til at passe lidt på maskineriet, så det ikke bliver slidt op for hurtigt 😉 jeg har en del stavblendere på samvittigheden efterhånden. Min Bamix giver dog ikke op så let!

Print opskrift
Macarons med limeganache
Små lækre macarons med limeganache. De er ikke svære at lave, hvis du blot følger mine instruktioner. Den første gang du bager dem, der kan det godt drille lidt, indtil du lærer lige præcis hvordan din ovn skal indstilles. Start derfor ikke med at sætte en hel plade ind første gang du prøver opskriften. Min nye ovn testede jeg et par gange før jeg lærte den at kende. Nu bager jeg ved 145 grader varmluft i 13-14 minutter, fremfor 9-10 minutter ved 150 grader.
Region Dessert, Fransk
Keyword Dessert, Macarons
Forberedelses tid 60 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
små macarons
Ingredienser
Mandelpasta
Italiensk marengs
Limeganache
Region Dessert, Fransk
Keyword Dessert, Macarons
Forberedelses tid 60 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
små macarons
Ingredienser
Mandelpasta
Italiensk marengs
Limeganache
Instruktioner
  1. Hvis du vil samle dine macarons samme dag, så start med at lave limeganachen, så den kan sætte sig på køl. Hvis du først ønsker at samle dagen efter (hvis du skal lave rigtigt mange macarons, så start med dine macarons.
Limeganache
  1. Hak chokoladen groft og smelt over vandbad.
  2. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den forsigtigt i den smeltede chokolade. Det kan godt se lidt ud som om den skiller, men bevar roen og fortsæt med at rør til den samler sig.
  3. Rør limesaft og skal i. Tilsæt grøn pastafarve, hvis du ønsker mere intens farve.
  4. Blend din ganache med en stavlender, så den bliver helt blank.
  5. Sæt på køl og hold øje undervejs.
  6. Den skal være som Nutella i konsistens, når den skal sprøjtes ud.
  7. Inden du kommer din ganache på sprøjtepose, så rør i den et par gange, så den er samme konsistens hele vejen igemmem og ikke har "sat sig" i kanterne af skålen.
Macarons
  1. Blend mandelmel og flormelis med en minihakker, så det bliver helt fint. Jeg blender 5-8 minutter, hvor jeg undervejs åbner låget og løsner det der sætter sig i bunden undervejs.
  2. Sigt et par gange, så evt. små klumper forsvinder.
  3. Tilsæt herefter æggehvide (hvis du ønsker farve, så er det nu det skal i). Jeg foretrækker at bruge en dejskraber til at røre det det sammen.
  4. Nu har du en tyk “pasta” – husk at den italienske marengs fortynder farven lidt, så hvis du godt kan lide smæk på farven, så giv lidt ekstra.
  5. Nu til den italienske marengs. I en lille kasserolle skal vand og sukker koges sammen til en klar sirup på 117-118 grader. Hold godt øje med at den ikke tager farve og at den ikke krystalliserer.
  6. Imens du holder godt øje med gryden, så pisker du æggehviderne stive.
  7. Nu skal din sirup hældes ned i de stiftpiskede æggehvider i en tynd stråle, mens du konstant pisker (jeg foretrækker af have siruppen i en kasserolle, da jeg derned kan bruge den ene hånd til min håndmixer og den anden til at hælde).
  8. Når al sirup er i æggehviderne, så fortsætter du med at piske. Marengsen bliver nu blank og sej, og efter 5 minutters pisken er den også kølet lidt ned.
  9. Samling af dejen! Nu er det tid til at få rørt marengsen i mandelpastaen. Jeg foretrækker at starte med at komme en skefuld i, så mandelpastaen bliver lidt blødere og derefter komme resten i og vende forsigtigt. Det er vigtigt at bevare luft i marengsen, men samtidig have rørt nok i den, at der ikke er klumper af mandelpasta.
  10. Dejen er nu klar til at komme på sprøjtepose.
  11. Jeg foretrækker en bruge en lille rund tylle, så der ikke kommer ujævnheder når jeg sprøjter mine macarons ud på pladen.
  12. Denne opskrift er på små macarons, så jeg sprøjter dem ud i en to-krone størrelse. Der er til ca. 2-4 bageplader alt efter hvor tæt man sprøjter dem.
  13. Teknikken er at holde sprøjteposen nede mens man sprøjter, så man ikke får små toppe. Når pladen er fuld, så banker jeg den på bordet nogle gange for at fjerne eventuelle luftbobler. Dine macarons vil flyde en smule ud, men det er helt fint. Er der stadig små luftbobler kan disse prikkes med en nål.
  14. Bag de små macarons 13-14 minutter ved 145 grader varmluft. Personligt bager jeg en plade af gangen, trods jeg bruger varmluft. Jeg elsker at kigge ind i gennem ovnruden og se mine små macarons vokse og få “fødder”.
  15. Når de er kølet af kan jeg godt lide af pensle med glimmer. Dette er nemmest mens de stadig sidder fast på bagepapiret.
Samling af macarons
  1. Jo bedre man har været til at sprøjte dem ud lige store, jo nemmere og hurtigere er det at samle dem.
  2. Jeg lægger dem i par, i lange rækker af to. Så vender jeg den ene række om, så det er nemt at sprøjte ganache på. Jeg sprøjter en lille top af ganache, men ikke helt ud til kanten, da det bliver "mast" lidt ud, når man lægger den alle macaron-del på.
  3. Hvis ikke dine macarons har fået ens "fødder" hele vejen rundt, så kan du stadig få et flot udtryk ved at parre den med en anden der har "skæve fødder", så fødderne peger hver deres vej.
  4. Opbevar i en lufttæt beholder på køl.

Macarons med limeganache af Rebekka Mikkelsen

Macarons med limeganache af Rebekka Mikkelsen

Macarons driller i starten – fortvivl ej!

Driller macarons dig stadig, så skriv endelig en kommentar, kontakt mig på mail eller send mig en direct på Instagram. Jeg vil hellere end gerne hjælpe.

Hvis du også som jeg er vild med det syrlige og søde sammen, så vil du elske mine små fastelavnsboller med lemon-limecurd og marengs!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærnemælks-panna cotta med citron!