Rosinboller
Luftige rosinboller der er nemme at lave. For at opnå luftige boller, er det vigtigt at hævetiderne overholdes. Har du en dampovn med hæveprogram, så kan du spare noget tid. Du kan sagtens undlade rosiner eller skifte dem ud med chokolade. Dejen kan nemt dobles op!
Antal personer Forberedelses tid
9boller 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 120minutter
Antal personer Forberedelses tid
9boller 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 120minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Rør æg, salt, sukker og kardemomme i.
  3. Tilsæt halvdelen af melet og rør godt.
  4. Tag en god håndfuld af melet fra til udrulning. Tilsæt resten af melet og ælt godt på røremaskinen i 5-8 minutter ved høj hastighed.
  5. Når dejen er godt samlet og smidig, tilsættes smør og rosiner. Ælt godt.
  6. Kom dejen i en ren skål og dæk med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil til hævning et lunt sted i en time.
  7. Ælt dejen lidt i hænderne, brug en smule af det resterende mel hvis den klister lidt (dejen er fedtet pga. smør, så det er ikke sikkert at det er nødvendigt).
  8. Vej dejen og dividér med 9, så dine boller bliver lige store.
  9. Form 9 runde boller og sæt dem på en bageplade. Dæk med et rent, let fugtigt viskestykke og lad dem hæve yderligere en time.
  10. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag ved 200 grader i 12 minutter til de er gyldne.
  11. Servér lune med smør og en god kop te! Kan også gemmes i en lufttæt pose og ristes, lunes i ovnen eller fryses.