Lam saag
Annonce for Green Seed Group // Denne opskrift på lam saag er lavet i forbindelse med samarbejde med Green Seed Group
Jeg har været så heldig at modtage noget lækkert lammekød fra Welsh Lamb, som bl.a. forhandles hos Nemlig.com.
Det er helt oplagt med lam her i påsken, men mine tanker førte mig straks på lidt varmere himmelstrøg. Jeg elsker lam, både lammekølle, lammekrone og alverdens andre udskæringer. Et sted hvor jeg også elsker lam, det er i det indiske køkken. Det hænder ret ofte at jeg bestiller indisk take-away og her veksler jeg altid mellem en klassisk butter chicken og så lam saag.
Derfor tænkte jeg at det var på tide, at jeg selv sprang ud i at forsøge mig med en omgang lamb saag, eller lam i spinat om man vil.
Welsh Lamb
Walisisk lam har en særlig kvalitet og er blevet anderkendt af Europa-kommissionen for sin unikke, regionale kvalitet og har i 2003 fået det eftertragtede kvalitetsmærke; Beskyttet Geografisk Betegnelse. Det kender vi også fra bl.a. Parmaskinke, Feta, champagne og Lammefjordskartofler samt gulerødder fra min “hjem-egn”. Så lammekød i dén liga, det kan noget.
Jeg er livsnyder og kæmpe madelsker, men jeg er også dyrlæge og dyreelsker. I mine yngre dage passede jeg får og lam i Irland og har selv haft lammeproduktionen helt tæt på. Derfor betyder det utrolig meget for mig at kunne spise lammekød af god kvalitet, hvor jeg ved at der er styr på dyrevelfærd. Lammene vokser op i frodigt landskab med varieret terræn og lever af græs og går stort set ude hele deres liv. Skulle vejret være meget dårligt, så kan de søde landmænd heldigvis hjælpe uldtotterne i læ. Gode leveforhold; sund kost og motion, det giver god kvalitet og det kan virkelig smages i lammekødet. Udover denne lam saag, så har jeg også tilberedt lammekrone og filet i ovnen og det smager også helt fantastisk. Smagfuldt, mørt og saftigt!
Lam saag – lam i spinat
En hjemmelavet curry med lækkert lammekød, krydderier og spinat i skøn forening.
Indisk mad er ikke altid det kønneste, hvilket også gælder for min lam saag. Men det den ikke har på sit udseende, det har den i smagen. Især med lækkert, walisisk lammekød.
Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 60 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 500 gram lammekød
- 2 spsk olivenolie
- 150 gram spinat, frisk Frossen kan bruges
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 cm ingefær
- 8 cherrytomater Eller 1 stor tomat
- 1 spsk tomatpuré
- 2 dl vand
- 4 stk kardemommekapsler Stødt kardemomme kan bruges
- 6 stk nelliker
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt gurkemeje
- ½ tsk chilipulver Hvis det er meget stærkt, så start med lidt mindre
- 3 tsk garam masala
- ½ tsk friskkværnet peber
- ½ tsk salt
Ingredienser
|
|
- Forbered krydderimix: 6 nelliker, 4 kardemommekapsler (du skal kun bruge kardemommefrøene, selve kapslerne smides ud) og stødt spidskommen stødes sammen med en morter
- Dup lammekødet tørt og skær fedtet fra og skær herefter kødet i grove tern á ca. 2x2 cm
- Hak løg og hvidløg og riv ingefær på et fint rivejern Hak også tomaterne, men læg disse til side
- Varm en pande op og brun kødet i lidt olie
- Varm lidt olie op i en gryde og steg løg, hvidløg og ingefær til løgene er klare
- Kom nu din krydderimix ned i gryden til løg/hvidløg/ingefær
- Tilføj tomatpuré og hakkede tomater og steg videre i 5 minutter - det må gerne få godt med varme
- Tilføj lammekødet fra stegepanden og sørg for at få det væske med som kødet har afgivet
- Tilsæt nu gurkemeje, chilipulver, stødt koriander, friskkværnet peber og salt
- Tilsæt 2 dl vand, sæt låg på gryden og sæt blusset på lav-mellem varme og lad det simre en times tid
- Skyl frisk spinat godt, blanchér det og hæld vandet fra (gem en lille sjat, hvis det er svært at blende)
- Blend den blancherede spinat til en glat puré
- Tilsæt garam masala og spinatpuré til gryden og lad den simre yderligere 15 minutter
- Imens koger du Basmatiris efter instruksen på pakken!
- Smag din lam saag til med salt og peber
- Velbekomme!
Er du vild med spinat, så prøv også hjemmelavet pasta med laks og spinat, spinatvafler med laksemousse eller laksespinatlasagne!
Velbekomme!
Følg gerne med her på bloggen, Instagram, Pinterest og Facebook 🙂
Jeg håber at I har nydt påsken!
//Rebekka
Ingen kommentarer endnu