Fastelavnsboller med skovbær, vanillecreme og remonce

Lakseroulade – lækker og nem at lave!

Glædelig fredag og første forårsdag! Jeg har en opskrift til jer der måde er perfekt til aftenens menu, næste gang du får gæster eller måske forårets konfirmationer. Det er min familieopskrift på lakseroulade – den fik jeg nemlig til min konfirmation!

Lakseroulade af Beskemad Rebekka Mikkelsen

Lakseroulade af Beskemad Rebekka Mikkelsen 

Print opskrift
Lakseroulade - lækker og nem at lave!
Lækker lakseroulade der er både nem og hurtig at lave. Både god til forret eller på en buffet til en af livets store fester! Jeg plejer at servere den med brød, lidt salat og en hummersauce eller en cremefraichedressing med masser af dild og citron.
Region Dansk
Keyword Fisk, Laks, Lakseroulade
Forberedelses tid 30 minutter
Ventetid 2 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Region Dansk
Keyword Fisk, Laks, Lakseroulade
Forberedelses tid 30 minutter
Ventetid 2 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fjern skind og det "brune fedt" fra den varmrøgede laks.
  2. Kom varmrøget laks, flødeost og citron i en skål og blend sammen med en stavblender. Du kan bruge en almindelig blender, bare pas på at du ikke blender så meget at flødeosten skiller.
  3. Smag til med peber og lidt ekstra citronsaft.
  4. Tag et skærebræt og læg et stykke husholdningsfilm på.
  5. Tag den koldrøgede laks og dæk gele skærebrættet, så der ikke er nogle huller.
  6. Smør den varmrøgede laksecreme på den koldrøgede laks. Lad 2 cm på den ene langside være uden (til lukning af rouladen.
  7. Skyl dild og hak det. Fordel ud på den varmrøgede laksecreme.
  8. Start med at rulle din lakseroulade fra den side hvor du har laksecreme ud til kanten. Sørg for at den bliver rullet tilpas stramt uden at du maser fyldet ud. Det er lidt samme teknik som en sushirulle eller når du laver kanelsnegle!
  9. Rul din lakserolulade ind i husholdningsfilmen og stram det til. Bund knude på enderne.
  10. Læg på frost i mindst 2 timer. Den kan sagtens laves i god tid. Tag den op 1½ time før servering og skær skiver på 1½ cm og lad dem tø op inden servering.

Lakseroulade af Beskemad Rebekka Mikkelsen Lakseroulade af Beskemad Rebekka Mikkelsen

Lakseroulade af Beskemad Rebekka Mikkelsen

Personlighed kan være andet end op og nedture..

Forleden blev det offentliggjort at jeg var månedens PLUS-blogger hos Bloggers Delight i februar måned. I den forbindelse havde de skønne mennesker fra kontoret spurgt om jeg ville svare på nogle spørgsmål.
Læs den lille artikel her!
Jeg blev blandt andet spurgt hvad der inspirerer mig, når jeg skriver indlæg. Det handler blandt andet om at dele noget personligt. Efterfølgende skrev jeg et lille indlæg, hvor jeg også var lidt personlig. Jeg har nemlig haft en periode hvor jeg har været ked af det. Ked af det, når jeg gik i seng og når jeg vågnede igen var jeg tom.
Det betyder meget for mig at både kunne dele af de ting der går godt, men også vise når det hele er mindre sjovt.

En anden ting der for mig er personlig, det er noget af det der ligger mig nært. Det kan være mine yndlingssmage eller opskrifter der vækker minder. Denne opskrift på lakseroulade har været serveret til store familiefester hele min barndom. Det var forret til både min konfirmation, 18 års fødselsdag og et hav af nytårs aftner. I lørdags var det hovedret til min lille Melodi Grand Prix fest. Her serverede jeg den med brød, lidt salat og en hummercreme på sifon! Det er også lækkert med en cremefraichedressing med masser af dild og citron!

Hvis du som jeg er vild med laks, så prøv også salte æbleskiver med varmrøget laksecreme og rugbrødshapsere med koldrøget laksetatar!

Håber at I har en fantastisk fredag!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

 

1 kommentar

  • Tina

    Lyder super lækkert og skal prøves 🙂
    Det med æbleskiver og laks, den skal da også prøves 🙂
    Hilsner og en dejlig weekend til dig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med skovbær, vanillecreme og remonce