Kroketter med Confit de Canard
Sprøde krotetter med Confit de Canard og kartoffel. Brug gerne en rest kartoffelmos eller kog bagekartofler i usaltet vand til en kartoffelmos. Jeg bruger både smør og lidt andefedt i denne opskrift og det giver en super cremet konsistens! Jeg elsker at bruge pankorasp, men man kan også sagtens bruge almindelig rasp. Opskriften kan nemt dobles op!
Antal personer Forberedelses tid
15krotketter 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 20minutter
Antal personer Forberedelses tid
15krotketter 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 20minutter
Ingredienser
Kroketter med Confit de Canard
Dijonnaise
Instruktioner
Kroketter
  1. Skræl kartoflerne, skær i stykker og kog møre i usaltet vand
  2. Sæt en gryde over med vand så det dækker hele dåsen med Confit de Canard og lad den få 10-15 minutter med middel varme (så smeltet andefedtet og det bliver nemmere at pille kødet fra benene)
  3. Sigt vandet fra kartoflerne og mos dem
  4. Åbn dåsen med Confit de Canard (vær forsigtig med det første hul du laver med dåseåbneren, da det kan sprutte lidt)
  5. Sigt andefedtet fra og gem det
  6. Fjern skind og pil ben og brusk ud af andelårene
  7. Tag den mængde andekød fra du skal bruge (her 100 gram)
  8. Fin-del andekødet – du lan evt. bruge to gafler og trække det fra hinanden
  9. Rør det findelte andekød i kartoffelmosen
  10. Tilsæt smør og andefedt
  11. Smag til med salt og peber
  12. Sæt på køl i 20 minutter (eller længere, da de sagtens kan rulles dagen før)
  13. Vej din kartoffel-andemos i kugler af, så de bliver ens (jeg synes 25 gram er en god størrelse, men du kan sagtens lave dem større eller mindre)
  14. Rul til runde kugler og kom på køl eller frost hvis du har tid (du kan også sagtens panere dem og fritere med det samme, hvis du ikke har tid eller tålmodighed)
  15. I tre skåle kommer du hhv. mel, sammenpisket æg og pankorasp
  16. Først rulles kroketterne i mel (drys det overskydende af), så i æg (sørg for at de dækkes hele vejen rundt og til sidst i pankorasp
  17. Varm olien op til 160-180 grader (det kan være lidt svært at styre i en gryde, men det er muligt!)
  18. Kom 3-4 kroketter i den varme olie ad gangen og fritér til de er gyldne og læg dem til at dryppe af på et rens viskestykke eller køkkenrulle
  19. Gentag med resten af kroketterne
Dijonnaise
  1. Kom ægget, en stor spsk sennep, 1 tsk hvidvinseddike, ½ tsk salt og olie i et højt stavblenderglas
  2. Før den slukkede stavblender helt ned i bunden af stavblenderglasset
  3. Tænd stavblenderen og før langsomt op – stille og roligt samler din hjemmelavede mayonnaise sig
  4. Hvis du synes at den er til den tynde side, så kan du sagtens supplere med lidt ekstra olie og stavblende det ind i mayoen
  5. Smag til med sukker og salt
  6. Kom i et lufttætbeholder og gem i køleskabet i en uges tid