Hvid Gløgg
Denne opskrift er baseret på hvidvin, hyldeblomstsaft, julekrydderier, appelsin og en sjat rom. Du kan sagtens lave en “virgin hvid gløgg” og undlade rom, men du kan også spice den op med mere end en sjat rom. Portionen skal ganges op, hvis du ønsker at servere mere end 4 små glas.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
20minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
20minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kom et par håndfulde mandler i en gryde med vand og giv dem et opkog, så du kan smutte dem
  2. Skær appelsinen i skiver á ca 1 cm
  3. Kom hvidvin, hyldeblomstsaft, krydderier og appelsinskiver i en gryde
  4. Varm det op til kogepunktet og skru derefter ned og lad det stå i 10 minutters tid
  5. I starten er din gløgg meget lys, men efter lidt tid vil appelsinskiver og julekrydderierne begynde at give lidt farve, så du ikke får en bleg – men hvid gløgg
  6. Imens din gløgg står i gryden smutter du mandler og hakker dem til mandelsplitter
  7. Kom rosiner og mandelsplitter i din gløgg og lad den stå yderligere 10 minutter
  8. Nu er rosinerne dejligt bløde
  9. Smag til med en sjat rom – om du bruger mere eller mindre end 1 del til en flaske vin er helt op til dig
  10. Servér hvid gløgg og sørg for at der kommer lidt rosiner og mandler med i hvert glas