Hjemmelavet ravioli med laks, spinat og ricotta
Denne opskrift på ravioli er uden brug af pastamaskine. Hvis du har en pastamaskine kan du dog sagtens bruge den! Fyldet kan varieres som du ønsker. Jeg har nogle gange lavet min ravioli dagen inden og kog det dagen efter. Det fungerer super fint!
Antal personer Forberedelses tid
2-3personer 45minutter
Tilberedningstid Ventetid
3-7minutter 30minutter
Antal personer Forberedelses tid
2-3personer 45minutter
Tilberedningstid Ventetid
3-7minutter 30minutter
Ingredienser
Pastadejen til ravioli
Fyld til ravioli
Salat
Anretning
Instruktioner
Pastadejen til ravioli
  1. Vej de to typer mel af og kom op i røremaskinen.
  2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen.
  3. Kom æggene op i melen og kør med dejkrogene på røremaskinen.
  4. Efter et par minutter tilsættes en spsk vand og der køres igen til den samler sig mere.
  5. Stop røremaskinen og mærk på dejen. Den skal kunne æltes sammen til en elastisk og sammenhængende dej i hånden. Hvis ikke, så skal der tilsættes lidt mere vand.
  6. Mærk dig frem og når dejen er sammenhængende og elastisk, så lægges den overdækkes på køl og trækker en halv times tid.
  7. Imens laver du fyldet til ravioli og forbereder salaten.
Fyld til ravioli
  1. Fjern skindet fra den varmrøgede laks.
  2. Tø spinaten op i mikrobølgeovnen eller gryden.
  3. “Pluk” laksen i små stykker, så den er finddelt.
  4. Hak skalotteløg og tilsæt det til laksen sammen med ricotta, spinat, citronskal og citronsaft.
  5. Smag til med salt og evt, mere citron.
  6. Stil på køl til du skal samle dine ravioli.
Salat
  1. Rist græskarkerner på en pande med lidt olivenolie til de får farve og popper lidt op.
  2. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med salt.
  3. Pil bladene af hjertesalat og skyl dem.
  4. Halvér bladede i stilken.
  5. Fjern kærnehuset fra pæren og skær den i helt tynde skiver på mandolinjern eller med en kniv.
  6. Tø ærterne op ved at overhælde dem med kogende vand og lad den dryppe af i en sigte.
  7. Bland det hele sammen.
Samling af ravioli og servering
  1. Del dejen i to og start med at rulle den ene ud i en bredde på ca. 20 cm og så lang som muligt. Sørg for at den er meget tynd.
  2. Nu har du en lang, tynd pastabane på ca 20 cm bred.
  3. Læg en tsk fyld for hver ca. 10 cm langs den ene side med ca. 3 cm til den ene kant.
  4. Fold nu den anden pastaside henover.
  5. Nu handler det om at indkapsle fyldet og undgå at få luft indkapslet sammen med fyldet. Sørg for at tryk pastaen godt sammen. Du behøver ikke at bruge æg eller vand til at samle med, dejen kan fint samles uden.
  6. Når alt fyldet er indkapset, så skal de stikkes ud til ravioli. Jeg bruger en udstikker på 6 cm. i diameter. Du kan ogås bruge et glas.
  7. Gentag samme procedure med den anden portion dej, og igen med de rester der skæres fra.
  8. Ravioli koges saltet vand tilsat olivenolie i 3-7 minutter (afhænger af hvor tyndt du har rullet din pastadej) til den er al dente. Vandet skal ikke spilkoge.
  9. Mens din ravioli koger, så laves det brunede smør. Sæt en pande på lav-middel varme og lad den smelte og brune. Når det begynder at dufte af nødder, så er den ved at være der. Tilsæt til hakket rosmarin (eller salvie). Nogle vælger at sigte bundfaldet fra, men jeg kan meget godt lide at lade det blive. Det er smag og behag!
  10. Servér ravioli med brunet smør, revet parmesan og salat.