Hasselback butternut squash
Hasselback butternut squash er nemt at tilberede og kan varieres efter hvad du lige har i skabene. Skift græskarkernerne ud med andre nødder og brug de friske krydderurter. Det kan både bruges på en buffet, som tilbehør til aftensmaden eller som hovedelement i en vegetarisk menu.
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 15minutter
Tilberedningstid
60minutter
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 15minutter
Tilberedningstid
60minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Skræl butternut squash, skær den over på midten og fjern kernerne
  3. Læg den ene halvdel af din butternut squash på en skærebræt og læg enten to træ-skeer eller to skærebrædder på ca. 1 cm tykkelse på hver side af din butternut squash, så du kan skære i den uden at skære helt igennem (se billede) Skær ned med 2-4 mm mellemrum på den korte led langs hele din butternut squash
  4. Gentag med den anden halvdel
  5. Læg begge halvdele med den flade side nedad
  6. Pensl med olie og krydr med salt
  7. Bag i ovnen i ca. 45-60 minutter alt efter størrelsen på din butternut squash. Konsistensen skal være mør og “lamellerne” åbner sig en lillesmule
  8. Skyl rucola i rigeligt koldt vand – er det lidt slattent kan du få mere sprødhed ved at tilføje et par isterninger til vandet og lad det ligge i 10-15 minitter og dryp herefter godt af
  9. Rist græskarkerner i lidt olie på panden og salt dem godt
  10. Skyl og hak urter
  11. Hak eller smuldr’ osten
  12. Anret rucola på et fad, læg dine hasselback butternut sqush på og drys græskarkerner, ost og urter ovenpå!
  13. Velbekomme!