Grissini med artiskokcreme
Grissini er sprøde brødstænger som er nemme og lækre snacks. Servér dem med artiskokcreme eller en god pesto. Drys med krydderurter, forskellige frø eller lidt revet parmesanost.
Antal personer Forberedelses tid
15grissini 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
25minutter 60minutter
Antal personer Forberedelses tid
15grissini 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
25minutter 60minutter
Ingredienser
Grissini
Artiskokcreme
Instruktioner
Grissini
  1. Opløs gæren i 1 dl lunkent vand
  2. Rør olie, salt og mel i
  3. Ælt dejen til den er godt sammenhængende (den er fugtig, men den slipper let pga. olien)
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hæve i en time
  5. Ælt dejen let i hænderne og rul den ud på bordet med en smule mel i 1 cm tykkelse (her afgør du hvor lange du vil have dine grissini
  6. Skær dejen ud i strimler af 1½ cm i bredden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Pensl dine grissini med olivenolie og drys med hhv. sesam, rosmarin og parmesanost
  8. Tag dine grissini i hver ende og twist dem lidt, så de får det skruede look
  9. Bag i ovnen ved 175 grader i 25 minutter til de er gyldne og sprøde
Artiskokcreme
  1. Afdryp artiskokhjerterne fra olie og kom dem i en blender (minihakker, blender eller blenderglas til stavblender – du kan bruge det du har – jeg bruger min stavblender)
  2. Tilsæt hvidløg og olivenolie og blend godt
  3. Smag til med citronsaft
  4. Du kan evt. røre et par spiseskefulde creme fraiche i din artiskokcreme for en lidt friskere og mere drøj udgave
  5. Velbekomme!