Cæsarsalat
Denne cæsarsalat er lækker til både frokost og aftensmad, så er det også lækkert at bruge den som tilbehør til en helstegt kylling eller til en grillaften. Så kan du undlade at komme kylling i selve salaten, men blot vende salaten i din hjemmelavede cæsardressing og drysse brødcroutoner over.  
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Antal personer Forberedelses tid
2personer 20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Ingredienser
Instruktioner
Cæsardressing
  1. Brug en god mayo eller lav den selv (se fremgangsmåde under “Estragonmayo” her på bloggen og undlad estragon – 1 æg, 1 tsk sennep, 1 tsk hvidvinseddike, 1 knsp salat og 2½ dl olie)
  2. Riv parmesanpst helt fint og bland det med mayo, sennep, citronsaft og ½ fed hvidløg
  3. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft
Brødcroutoner
  1. Brug gerne noget daggammel brød med en lidt sej krumme, som fx ciabatta eller filone (eller køb en billig baguette i bake-off eller andet)
  2. Skær ud i grove tern
  3. Kom på en pande med olivenolie og sørg for at de bliver gyldne på alle sider og ikke brænder
  4. Skru ned for panden og lad dem riste indtil de er sprøde hele vejen igennem (det tager 15-20 minutter) – prøv at smag på en
  5. Når de alle er sprøde, så pres det sidste ½ fed hvidløg på panden og rør godt rundt så det fordeler sig
Samling af salaten
  1. Kom kylling på en pande med lidt fedtstof og krydr med salt og peber
  2. Steg til det er gennemstegt, men stadig safttigt
  3. Skyl hjertesalat eller romainesalat godt og dup det tørt
  4. På de store balde skærer du ned gennem “stilken”, så salatbladene deles i to
  5. Kom salatbladene ned i en skål og kom dressingen over og vendt godt sammen
  6. Når kyllingen er stegt færdigt, skæres den i strimler og vendes ned i salaten (bruger du kyllingelår, så pil kødet fra benene og sørg for at fjerne brusk og de værste sener)
  7. Anret i dybe tallerkner og drys med brødcroutoner og parmesanflager
  8. Vebekomme!
Recipe Notes

Hvis du bruger salaten som tilbehør til en hel kylling eller til en grillaften, så kan du bare doble opskriften nogle gange op og anrette på et stort fad eller i en stor skål!