Boller i karry
Boller i karry som jeg bedst kan lide det! Helt “plain” uden noget fancy twist. Bløde kødboller lavet på hakket kalvekød i cremet karrysauce (ohhh yes, der er fløde i saucen!). Spis den med ris til – det varirer lidt om jeg spiser hvide eller brune ris til. Jeg er måske fjollet, men jeg elsker dampede fine ærter ovenpå min boller i karry.
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 30minutter
Tilberedningstid
30minutter
Antal personer Forberedelses tid
2-4personer 30minutter
Tilberedningstid
30minutter
Ingredienser
Kødboller
Karrysauce
Instruktioner
  1. Rør kødet sejt med salt (dette gør også at farsen senere kan binde væske)
  2. Hak løg og kom det op til kødet
  3. Tilsæt et æg og rør det hele sammen
  4. Tilsæt krydderier + mælk
  5. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil farsen er smidig
  6. Lad farsen trække 15-20 minutter på køl og mærk konsistensen igen
  7. Sæt en gryde på komfuret med 1,2 dl vand og kom en bouillonterning i og bring vandet i kog
  8. Nu skal kødbollerne formes og jeg kan godt lide at de er kuglerunde (brug enten et stort parisiennejern hvis du ønsker små kødboller eller en is-ske hvis du ønsker lidt større) eller brug det helt gamle trick med at forme med en ske i hånden, hvis du er bedst til det Skal det gå stærkt med at forme kødbollerne, så er jeg vild med en is-ske, som jeg dypper i det kogende vand, “scooper” noget kødbolle-fars og så lige runder i hånden eller i en grydeske
  9. Fyld et “lag” kødboller i gryden og skru lidt ned for varmen og lad bollerne flyde op til overfladen og lad dem ligge lidt dér inden du tager dem op (tilberedningen varierer lidt efter størrelsen – jeg giver dem 5-8 minutter)
  10. Sigt bollerne op når de er færdige og gentag med resten af farsen
  11. Du skal bruge 7 dl kogevand fra bollerne, så når dine boller er kogt færdige, kan du evt. koge lidt mere væske fra ved at give vandet et godt opkog
  12. Gem kogevandet til saucen (du skal bruge 7 dl)
  13. Sæt ris til at koge efter anvisning på pakken!
Karrysauce
  1. Kom karry i gryden og rist det lidt af
  2. Kom nu smør i gryden og lad det smelte ved middel-høj varme
  3. Tilsæt mel og pisk godt og “brænd” melbollen af
  4. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt, så du undgår klumper (skulle du være så klodset, som jeg nogle gange er, hvis jeg gør det for hurtigt, så kan du sagtens sigte din opbagning!)
  5. Kog den opbagte sauce godt igennem, så du koger smagen af mel ud
  6. Smag til med ekstra karry
  7. Tilsæt fløde
  8. Lad din karrysauce simre i 5 minutter
  9. Smag igen til med karry og salt
  10. Kom kødbollerne tilbage i karrysaucen, og lad bollerne få 5-8 minutter i den varme karrysauce
  11. Servér med kogte ris og dampede ærter, hvis du som jeg er tosset med det!
  12. Velbekomme!