Blinis med stenbiderrogn – det lyserøde guld!
Denne blinisdej kan bruges både til de klassiske små blinis og til sprøde belgiske vafler. Servér den med stenbiderrogn, fed cremefraiche, hakket rødløg og purløg. Det er også virkelig lækkert med en god koldrøget laks og masser af dild.
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 30minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 30minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lun mælken og opløs gæren heri.
  2. Sigt hvedemel, boghvedemel, salt og sukker sammen.
  3. Del æg i blomme og hvide.
  4. Pisk mælk/gær + melblandingen sammen til en ensartet dej.
  5. Pisk æggeblommen og smeltet smør til dejen.
  6. Stil til hævning under et rent viskestykke i 30 minutter.
  7. Når dejen er hævet, så piskes æggehviden stiv med en knsp. salt.
  8. Vend den stiftpiskede æggehvide i dejen af 2-3 omgange. Pas på ikke at slå luften ud, men sørg samtidig for ikke at have klumper af æggehvide i dejen.
  9. Varm panden op til middel-høj varme og tilsæt smør.
  10. Kom dej på panden i små klatter (4-5 cm i diameter) og steg dem gyldne på begge sider. SOM VAFLER: Varm et vaffeljern op (jeg bruger et til belgiske vafler) og smør pladerne med smør. Kom den i vaffeljernet og bag til de er gyldne og sprøde.
  11. Kan godt opbevares i køleskabet et par dage og lunes inden servering.
Recipe Notes

Denne opskrift passer til 4 personer som forret eller 2 personer til frokost. Kan nemt ganges op.