Pizzagifler med kylling!

And ala orange – Andebryst med appelsinsauce

Jeg elsker and og det er ikke kun i december!

Denne opskrift på and ala orange har min mor ofte lavet og det et en af de retter jeg har taget med mig. De fleste forbinder nok and med en tyk brun sauce til Mortens Aften eller jul. Denne opskrift på and ala orange har julekrydderier som stjerneanis og nelliker og så er der selvfølgelig appelsinen der spiller hovedrollen i saucen. Det forhindrer mig dog ikke i at spise den hele året. Jeg plejer at spise den med brune ris til og dampet rosenkål – kog det endelig ikke for meget! Det er også virkelig lækkert med en frisk kålsalat på enten rødkål eller spidskål, ristede valnødder og vinaigrette.

And ala orange - and i appelsinsauce ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen

Print opskrift
And ala orange - Andebryst med appelsinsauce
And ala orange ala Beksemad. Denne opskrift har jeg lært af min mor og jeg laver den altid på gefühlen. Jeg serverer den med brune ros og dampet rosenkål. Er man ikke til rosenkål, så er en frisk salat med spidskål eller rødkål hel fantastisk til.
Region Fransk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Region Fransk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sæt ris til at koge efter anvisning på posen.
  2. Start med at ordne andebrysterne. Skær sølv-senen af på bagsiden og ciselér andeskindet. Dvs. skær ned til fedtet, men ikke helt ned til kødet.
  3. Læg andebrysterne på en kold pande uden fedtstof og varm panden op til middel varme således at fedtet smeltes fra og du derved kan få sprødt skind. Hæld fedtet fra undervejs.
  4. Riv skallen fra to appelsiner og pres dem så du får 2 dl.
  5. Skær appelsinfiletter af to appelsiner.
  6. Tjek til andebrysterne og skru lidt op, så de får mere farve.
  7. Vend andebrysterne og kom andefond, halvdelen af appelsinsaften, appelsinskal samt krydderier i panden.
  8. Giv andebrysterne et par minutter og tag dem af panden og lad dem trække mens du gør saucen færdig.
  9. Kog saucen ind til halvdelen og tilsæt herefter resten appelsinsaften, appelsinfiletter, og muscavadosukker.
  10. Kog yderligere lidt ind og smag til med salt + peber.
  11. Tag saucen af panden og pil stjerneanis, nelliker og laurbærblade op.
  12. Rengør panden og læg andebrysterne tilbage på den med skindet nedad og rist lige sprødt igen (det kan godt være blevet lidt blødt efter at have hvilet).
  13. Skær andebrysterne i skiver og servér med kogte ris og dampet rosenkål.

And ala orange - and i appelsinsauce ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen

And ala orange - and i appelsinsauce ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen

And ala orange - and i appelsinsauce ala Beksemad af Rebekka Mikkelsen

Fantastisk fredag og fuld fart over weekenden..

Jeg håber at I har en fuldstændig fantastisk fredag og får en endnu bedre weekend. Selv nyder jeg dagen i fulde drag med god energi efter et spændende telefonopkald, karrieremesse i Forum og et smut på Bistro Royal, som et mit absolutte favoritsted at spise frokost. Mit indre dilemma er altid hvorvidt jeg skal vælge deres cæsarsalat med en kæmpe bunke parmesan eller om det skal være tatar med byens bedste fritter. I dag blev det salaten!

Weekenden er fyldt med gode aftaler, bl.a. en tur i legeland (bare rolig, der kommer også børn med!), hjem til skønne Julia og så kommer min gode veninde Freja og leger fotograf på søndag!

Den kommende uge..

Jeg har en spændende uge i sigte med en tætpakket kalender – lige præcis som jeg fungerer bedst.
.. og  så er det på mandag at den sidste indledende uge i MasterChef før min ruller over skærmen. Selv er jeg på skærmen igen mandag den 18. marts kl. 19! Jeg glæder mig til at genopleve min tur i MasterChef-køkkenet!

Læs eller genlæs nogle af mine tidligere indlæg om min deltagelse i MasterChef bl.a. HER og HER!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram eller Facebook 🙂

//Rebekka

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Din kommentar bliver den første.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizzagifler med kylling!