Æbleskiver med varmrøget laksecreme
Disse salte æbleskiver er super lækre og fungerer både som en lille appetizer, som snacks eller en lille forret. De er lækre i sig selv, da fyldet er cremet, men jeg synes de fungerer rigtig godt med en cremefraichedressing med masser af dild og citron eller min elskede estragonmayo!
Antal personer Forberedelses tid
410-12 stk 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
410-12 stk 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Varmrøget laksecreme
Æbleskivedejen
Instruktioner
Varmrøget laksecreme
  1. Hak forårsløg og vej alle ingredienser af.
  2. Rør alle ingredienser sammen så laksen smuldrer helt ud. Smag godt til med citron og peber.
  3. Stil på køl indtil brug
Æbleskivedejen
  1. Del æg i hvider og blommer.
  2. Rør æggeblommer og kærnemælk sammen.
  3. Riv citronskal i.
  4. Bland mel, boghvede, 1 knsp. salt, 1 tsk. bagepulver sammen og sigt det i kærnemælken.
  5. Smelt smørret og rør det i dejen.
  6. Pisk æggehviderne stive med 1 knsp. salt og vend forsigtigt hviderne i dejen af 2-3 omgange.
  7. Jeg foretrækker at komme min dej på en “sutteflaske” for nemmere at styre den, men en kande med hældetud eller ske kan også bruges.
  8. Varm æbleskivepanden op og tilsæt lidt smør i alle hullerne. Fyld dej i til kanten.
  9. Når æbleskiven virker bagt i kanten, så drejer du den en halv omgang med en strikkepind (eller noget der minder om) og lægger en god teske-fuld laksecreme i hver æbleskive. Tilsæt evt. lidt mere dej, inden den skal vendes for sidste gang.
  10. Gentag med alt dejen.