Tunsalat med sashimitun

Tabuet om at være arbejdsløs

I går underskrev jeg kontrakt på min nye arbejde. Jeg skal ikke længere være arbejdsløs! Jeg har fået en stilling som dyrlæge 20 minutters cykeltur fra min lejlighed i Søborg. Det fejrede jeg i bedste vis til et fantastisk netværksmøde arrangeret af Bloggers Delight. Vi var en masse bloggere/influenter til et skønt arrangement på Bistro Central og efterfølgende The Jane. Der var lækre cocktails og dejlig mad på Bistro Central og lidt underholdning. Jeg blev bl.a. nr. 2 til at spise en karamelsnørre på tid. Av min underlæbe i dag! Tak til alle de skønne mennesker jeg har mødt!

Dyrlæge Rebekka Mikkelsen aka Madbloggeren Beksemad har fået nyt job og er ikke længere arbejdsløs

.. min titel er ikke “and. med. vet.” men “cand. med. vet.”

Arbejdsløs eller jobsøgende – er glasset halv tomt eller halv fyldt?

Jeg havde sidste dag på mit vikariat fredag den 26. oktober 2018. Om mandagen startede jeg optagelserne til min indledende uge af MasterChef og så gik der tre uger med at optage TV. Tre uger hvor jeg brugte min tid i MasterChef-studiet med en masse fantastiske mennesker. Høj på adrenelin, glæde og en følelse indeni som jeg næsten ikke kan beskrive. Jeg røg ud torsdag den 15. november og mandag den 19. november startede jeg på jobcentret i Gladsaxe. Jeg var blevet placeret på en CV-workshop, hvor jeg i løbet af to måneder skulle lave en CV og selvfølgelig søge en masse jobs. Problemet var at der ikke rigtigt var nogle jobs at søge. Den mandag var det rigtig koldt på jobcentret, så jeg fik det fysisk dårligt og kravlede straks under dynen da jeg kom hjem. Efter en nat i voldsomme smerter, trods smertestillende, blev jeg indlagt. Det positive var da at jeg slap for at sidde i en kold bygning og søge jobs, som ikke var der.

Unge under 30 i Gladsaxe Kommune skal ikke lave “ingenting”

I sommeren 2018 købte jeg min lejlighed i Søborg. Søborg er en del af Gladsaxe Kommune, som har en politik om at unge under 30 år ikke skal lave ingenting. Da jeg var kommet mig over min indlæggelse og operation, så var det tilbage til jobcentret. Hvad jeg troede var hver mandag fra 12-15 viste sig at være mandag-fredag 12-15. I starten var det ikke altid at der var strøm og varme og kaffen var heller ikke noget at råbe hurra for. Vi var en blanding af akademikere, folk med mellemlange uddannelser, folk uden hverken folkeskole eller ungdomsuddannelse og folk der ikke havde været på dansk sprogkursus endnu og slet ikke forstod systemet. Det virkede mere til at være en opbevaring af mennesker, end et sted hvor der var mulighed for hjælp. Det var virkelig demotiverende at være der, trods personalet var søde. Jeg har ikke en løsning på hvordan jeg synes at politikken på området skal være, men jeg synes ikke at forløbet gav mig noget med.

Første møde med min sagsbehandler

Jeg husker ikke nøjagtigt hvornår mit første møde med min sagsbehandler var, men jeg husker det som en ikke særlig positiv oplevelse. Hun sagde til mig, at jeg nok ikke skulle forvente at få et job med løn, når jeg kun havde 6½ måneds erfaring fra praksis. At jeg derudover har arbejdet en del på klinik under min studietid, det tillagde hun ej heller nogen værdi. Jeg skulle bare ud i en virksomhedspraktik. En virksomhedspraktik er en rigtig god idé for mange, men det er ikke alle steder hvor det rent faktisk giver mening. Jeg gik derfra med en virkelig flad fornemmelse, da jeg jeg et indtryk af at min sagsbehandler ikke engang troede på mig. Næste møde var med en anden sagsbehandler, som ikke havde sat sig ind i min sag og derfor troede at jeg var fuldstændig nyuddannet. Det var op ad bakke.

Om at holde gejsten oppe

Jeg havde prøvet at have mit første “voksen-job” som dyrlæge og havde derfor selv en tro på at jeg var god nok. Jeg havde prøvet at have kollegaer, tage mig af patienter og tale med mine klienter. Da jeg røg ud af MasterChef var jeg virkelig ked af det, fordi jeg ikke havde et job og en hverdag at vende tilbage til. MasterChef havde været min hverdag i tre uger i træk og havde fyldt mentalt i flere måneder. Jeg havde en periode, hvor jeg var virkelig trist. Intet gjorde mig sådan rigtigt glad. Så oprettede jeg bloggen. Bloggen gav mig lysten til at stå op, sætte mig ind i alt det praktiske ved dét at skulle springe ud i at være madblogger. Jeg kom godt fra start og blev kåret til månedens PLUS-blogger! Jeg holdt gejsten oppe ved at huske tilbage på de gode oplevelser jeg havde fået via mit job på Dyrlægehuset Arken, det jeg havde lært i MasterChef og de ord Mielcke sagde da jeg røg ud og så har mine fantasiske veninder en kæmpe del i det.

Jeg har lært meget af at være arbejdsløs

De sidste mange måneder har jeg lært enormt meget om mig selv. Hele MasterChef-oplevelsen fylder meget, bloggen fylder meget og så dét at savne at gå på arbejde. De fleste kender til dét at man ikke altid orker at stå op og tage på arbejde eller at man ønsker at ferien varer for evigt. Jeg glæder mig til at starte på arbejde igen. Sådan helt som et lille barn til juleaften. I går skrev jeg kontrakt på mit nye arbejde, hvor jeg starter den 20. maj. Jeg var på klinikken hele eftermiddagen og fulgte lidt med. Chefen spurgte om jeg kunne tage en blodprøve sammen med en veterinærsygeplejerskeelev. Jeg har ikke taget en blodprøve i et halv år, men det sad stadig i hænderne. Jeg har fået en fantastisk arbejdsplads, der rummer at jeg er grinende og har deltaget i MasterChef. Jeg har ikke følt mig mindre værd, fordi jeg har været arbejdsløs. Jeg har ikke følt noget tabu omkring det. Det værste ved at have været arbejdsløs har været dén meningsløshed ved at sidde på jobcentret hver evig eneste dag. Følelsen at min sagsbehandler ikke troede på at jeg kunne få et job, det hjalp heller ikke.

Dyrlæge Rebekka Mikkelsen aka Madbloggeren Beksemad har fået nyt job og fejrer det til netværksmøde med Bloggers Delight

Dyrlæge Mikkelsen og madbloggeren bag Beksemad.dk

Disse to titler vil jeg gøre mit ypperste til at jonglere med! Jeg tænker at min nye arbejdsplads nok ikke klager over at blive testkaniner og smagsdommere engang imellem. Jeg kommer til at arbejde 33 timer om ugen i gennemsnit og fri hver anden fredag. Med tiden får jeg også lidt vagter en enkelt aften og weekend engang imellem. Det gør at der stadig bliver tid til bloggen, men det kræver selvfølgelig noget planlægning. Jeg glæder mig til min nye hverdag, da jeg ikke har prøvet at have en hverdags, imens lejligheden ikke er et byggerod. Indtil jeg starter på mit nyt arbejde den 20. maj, så er jeg fritaget fra jobcentret. Så der tid til at jeg kan udvikle en masse lækre opskrifter til bloggen. Vi går så småt sommeren i møde. Jeg fortsætter i de lette retter, kommer med mine bud på nogle af sommerens “det skal du drikke i haven” og så skal ismaskinen i brug!

Har du prøvet at være arbejdsløs? Synes du at det er et tabu?

Tak fordi du læser med!

Håber at du får en helt fantastisk weekend!

Følg gerne med her på bloggen, Instagram og Facebook 🙂

//Rebekka

1 kommentar

 • Tina

  Et meget stort tillykke med dit nye job Fru Dyrlæge Mikkelsen 🙂
  Jeg har aldrig været arbejdsløs, men kan sagtens forestille mig bøvlet med systemet og alle folks tanker herom.
  Men du har jo været i fuld gang med tv, mad og blog, så helt arbejdsløs kan man vel ikke sige du har været 🙂
  En smuk weekend ønskes du herfra !

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tunsalat med sashimitun